Truma Mover XT wint German Design Award

Nóg een award voor de Truma Mover XT

Nóg een award voor de Truma Mover XT

Nog niet zo lang geleden won de Truma Mover® XT een reddot Design Award, één van de meest prestigieuze prijzen op het gebied productontwikkeling. Het rangeersysteem van Truma heeft nu nog een onderscheiding gekregen, namelijk de German Design Award Special Mention 2015.

Deze internationaal erkende prijs, waarmee bijzonder productdesign wordt gekroond, wordt toegekend door de Rat für Formgebung. De prijs werd in 1953 op initiatief van de Duitse Bondsdag opgericht en heeft zich als doel gesteld om het belang van productdesign als belangrijke succesfactor voor de economie te benadrukken.

De vakjury van de German Design Award Special Mention bestaat uit 30 mensen, die de producten beoordelen op criteria zoals ergonomie, functionaliteit, innovatiegraad, duurzaamheid, branding, productesthetiek, veiligheid en technische kwaliteit.

Mathias Venschott, Mover®-ontwikkelingsleider bij Truma: “hoogwaardig design is bij de aankoopbeslissing voor een product dat op het voertuig zichtbaar is een belangrijk aspect. Daarom hechten wij er bijzonder veel belang aan, dat onze producten niet alleen technisch overtuigend maar ook optisch aantrekkelijk zijn. Wij zijn heel tevreden met deze onderscheiding.”

Als eerste rangeersysteem maakt de Truma Mover® XT gebruik van efficiënte, borstelloze motoren. Hierdoor is niet alleen het rangeersysteem lichter, het maakt ook een veel lichtere accu mogelijk. Het rangeersysteem kan caravans uiterst precies, schokvrij, soepel en veilig verplaatsen. Het kan zelfs hindernissen aan één kant van het voertuig overwinnen zonder schuin te lopen. De bediening verloopt intuïtief, het fraaie design vervolmaakt het hoogwaardige product bovendien nog meer.

Like dit artikel
Tweet dit artikel