Tsjechië wint Zoover Award voor beste kampeerland

Tsjechië kampeerland

Tsjechië is volgens Zoover het best gewaardeerde kampeerland van 2015

ZOETERMEER – Zoover, de grote vergelijkingssite voor reisbestemmingen en accommodaties, reikt ieder jaar de Zoover Awards uit.

Hoewel er binnenkort nog gestemd kan worden en wij niet beter weten dan dat er op 21 april in totaal 23 Zoover Awards worden uitgereikt tijdens een groot feest in het Westergastheater in Amsterdam, worden er schijnbaar nu ook al een aantal Zoover Awards uitgedeeld.Pas geleden werd er namelijk een onverwachte bezoek gebracht aan het Tsjechisch verkeersbureau – CzechTourism – en werd daar een Zoover Award overhandigd aan directeur Petra Koorn Palečková.

Dit betrof de Zoover Award voor het beste land om te kamperen. De uitslag ervan werd bepaald aan de hand van de waarderingscijfers over 2015 voor de algemene indruk van de campings in Europa (exclusief Nederland). Daaruit bleek dus dat de Tsjechische campings het beste werden gewaardeerd zodat Tsjechië de Zoover Award voor het beste campingland van Europa kreeg.

Tsjechië kreeg een waardering van 8,7. Portugal behaalt een 2e plek in de lijst met een gemiddelde van een 8,6. Luxemburg staat op de derde plek met een 8,09. Ons favoriete vakantieland, staat verrassend genoeg onderin de Top 19, met een negende plaats.

De Top 10 van de op Zoover best gewaardeerde campinglanden, met de waardering voor de algemene indruk:

1 Tsjechië 8,70
2 Portugal 8,60
3 Luxemburg 8,09
4 Oostenrijk 8,02
5 Italië 7,97
6 Frankrijk 7,80
7 Kroatië 7,78
8 Spanje 7,70
9 Duitsland 7,66
10 België 7,34
Like dit artikel
Tweet dit artikel