Twee nieuwe buscampers van KEC-Motors

KEC Motors Mountaineer camper

Twee nieuwe buscampers van KEC-Motors

Op de Caravan Salon 2020 presenteerde de in het Duitse Westerwald gevestigde camperbouwer KEC-Motors twee nieuwe buscampers, beide op basis van een Volkswagen T6 bestelwagen.

De Mountaineer Destination is meer gericht op ruimte en dagelijks gebruik terwijl het nieuwe, stoere topmodel Mountain Adventure voor avontuurlijke camperaars is bedoeld.

Mountaineer Destination

Het eerste model, de Mountaineer Destination, biedt zitruimte voor maximaal vijf personen en heeft tegelijkertijd een functionele kampeeruitrusting. Je hoeft niets om te bouwen als je hem als camper wilt gebruiken. De buscamper is dankzij de 3-zitsbank ook prima geschikt voor gezinnen. Die achterbank dient, als je hem omklapt, ook als tweepersoons bed. Het omklappen gaat heel eenvoudig, je hoeft niet eens de hoofdsteunen te verwijderen. Onder het hefdak is slaapruimte voor nog eens twee personen.

Robuust meubilair

Omdat het interieur van de Mountaineer Destination, in tegenstelling tot dat van de ‘modulaire’ inrichtingen van andere buscampers, is het stevig vastgeschroefd. Alle meubels zijn door KEC Motors zelf ontwikkeld en in de praktijk getest. CNC-gefreesde afzonderlijke onderdelen garanderen een hoge pasnauwkeurigheid – er rammelt of kraakt niets, ook niet als op hobbelige wegen.

De keuken is voorzien van een gootsteen (met vers- en vuilwatertanks), afneembaar gasfornuis en een compressorkoeler. Het is vervaardigd van licht, robuust populieren multiplex met een krasbestendige afwerking. Net als bij de andere Mountaineer-modellen heeft het grootste deel van de bergruimte in de Destination rolluiken in plaats van deuren. Het openen daarvan neemt dus geen ruimte in beslag, wat in een kleine ruimte wel zo praktisch is. Verder is de Destination voorzien van ledverlichting, USB-contactdozen en 12V-aansluitingen. In tegenstelling tot veel andere modellen van KEC wordt de Mountaineer Destination in de basisversie geleverd met voorwielaandrijving.

Mountaineer Adventure

Het nieuwe topmodel van KEC-Motors is de Mountaineer Adventure. Ook deze werd op de Caravan Salon 2020 gepresenteerd en staat eveneens op een Volkswagen T6. Maar zoals de naam al doet vermoeden is deze gebouwd voor avontuurlijk ingestelde camperaars. Hij heeft dan ook een Seikel off-road chassis met vierwielaandrijving, sperdifferentieels, onderrijbeveiliging, een verhoogde luchtinlaat en off-road banden.

“Onze avontuurlijke Mountaineer Adventure is gebaseerd op onze eigen hoge eisen aan een camper die alles aankan, zelfs als het rotsachtig, zanderig of modderig wordt”, zegt KEC-directeur Jürgen Eckerth. “Een avontuur mag niet eindigen waar het asfalt eindigt. Daarom hebben we voor de Mountaineer Adventure een 4-motorige bestelwagen gekozen en deze nog beter gemaakt met geschikte onderdelen die op de moeilijkste hellingen zijn uitgeprobeerd, zodat camperaars niet terug hoeven te keren als de weg een helling en dan mogelijk alleen een pad wordt”.

Modulair

De Adventure heeft vier comfortabele ligplaatsen en verder alles wat de sportieve camperaar zich maar kan wensen. De Mountaineer Adventure kenmerkt zich aan de binnenkant door de beproefde KEC-profielenvloer, die niet alleen het in eigen beheer ontwikkelde, meubilair veilig vastzet. Hij biedt ook de mogelijkheid om het interieur in enkele minuten te verwijderen en zo de volledige laadcapaciteit van de T6 te benutten. Dit geldt ook voor de 3-zitsbank, die kan worden neergeklapt tot een plat, dik gestoffeerd slaapgedeelte zonder gordelgespen en -randen en slaapruimte voor twee personen biedt. Twee andere personen kunnen comfortabel slapen onder het hefdak, dat is voorzien van een dubbelbed met lattenbodem met Froli-veren.

Het interieur is door KEC-Motors optimaal geïsoleerd tegen kou en warmte. Het meubilair is zowel ruimtebesparend als stabiel en bevat veel opbergruimte, die altijd optimaal toegankelijk is via de rolluiken. Het keukenblok heeft een koelbox, een gootsteen en een gasfornuis.

Off-road chassis

Het off-road chassis van Seikel schrikt niet terug voor steenachtige oppervlakken. De motor, de transmissie en de brandstoftank worden beschermd door een robuuste onderrijbeveiliging. Rocksliders onder de zijskirts beschermen de auto aan de zijkant terwijl de snorkel en het versnellingsbakventilatiesysteem ook diepere rivierpassages mogelijk maken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel