Tweede generatie elektrisch aangedreven camper heeft actieradius van 400 kilometer

Elektrisch aangedreven Iridium camper

Tweede generatie elektrisch aangedreven Iridium camper heeft actieradius van 400 kilometer

Acht maanden na de première op de CMT Stuttgart wordt de tweede generatie van de elektrisch aangedreven Iridium camper gepresenteerd.

Op de Caravan Salon in Düsseldorf, die eind volgende week van start gaat, zal Iridium een elektrisch aangedreven camper met een actieradius van 400 kilometer tonen.

Dat is maar liefst dertig procent meer dan de camper die Iridium eerder liet zien. Daarnaast is de vernieuwde camper ook voorzien van een completere basisuitrusting. In Hal 12 van de Messe Düsseldorf kunnen we een prototype van de camper zien zoals deze later dit jaar of begin volgend jaar in productie zal gaan. Men wil dan een gelimiteerde oplage van dertig campers bouwen waarvan de eerste exemplaren al begin 2020 worden afgeleverd.

Aandrijving

De eerste versie die WOF (Wohnmobil Outlet Factory) liet zien, had een synchroonmotor van 150 kW/204 pk en een koppel van maar liefst 730 Newtonmeter. Deze motor wordt ook gebruikt in de nieuwe versie. De accutechniek is echter volledig vernieuwd. De nieuwe 108 kWh accu heeft ook een hogere energiedichtheid en de actieradius van de camper is daardoor dan ook gestegen van 300 tot 400 kilometer.

Laden

Opladen kan met een reguliere (thuis)lader en een Type 2 stekker tot maximaal 22 kW, snelladen kan door middel van de bekende CCS-aansluiting waarbij een laadstroom van 50 kW mogelijk is. Iridium is bezig om dit te verhogen naar 100 kW. Het accupakket kan dan in iets meer dan een uur worden opgeladen. Als dit snelladen tijdens de lunchpauze wordt gedaan, zou je op een dag dus 800 kilometer af kunnen leggen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel