Tweede meeting voor daktentkampeerders

daktent kamperen

Tweede meeting voor daktentkampeerders

Vroeger werden daktenten voornamelijk door mensen gebruikt die met hun terreinwagen naar ver gelegen gebieden reisden. Tegenwoordig zien we dat daktenten door een veel breder publiek worden gebruikt. Ze worden tegenwoordig ook niet alleen meer op stoere terreinwagens gebruikt, maar ook op het dak van een normale auto of bestelwagen.

Gezien de groeiende belangstelling voor daktenten werd vorig jaar zelfs ’s werelds eerste meeting van daktentkampeerders gehouden in het Duitse Niedermoos. Met succes, dit jaar wordt er namelijk weer zo’n meeting georganiseerd.

Ook nu heeft de meeting niet alleen tot doel om medegebruikers te ontmoeten en zo ervaringen over de daktenten en de gemaakte reizen uit te wisselen, maar ook om er meer van te weten te komen. Er worden tijdens de meeting lezingen en workshops georganiseerd over de mogelijkheden van de daktenten en ook over het reizen die er met zo’n daktent zijn gemaakt. Hoewel de reizen natuurlijk de leukste onderwerpen zijn, worden ook de technische aspecten uitgebreid besproken. Zo wordt uitgelegd welke soorten daktenten er zijn en wat de voor- en nadelen zijn, alsmede alle mogelijke toebehoren zoals luifels en keukenblokken.

Vorig jaar vond de meeting plaats in Niedermoos, dit jaar is er gekozen voor Freizeitpark Mammut in Stadtoldendorf. De meeting vindt daar plaats van 21 tot 24 juni. Dat ligt tussen Hannover en Kassel. Meer informatie kun je vinden op de website van de meeting.

Like dit artikel
Tweet dit artikel