Tweepersoons slaapmat van Exped

Tweepersoons slaapmat van Exped

Het Zwitserse Exped introduceerde onlangs een innovatief tweepersoons slaapmat, de Synmat HL Duo. De Exped Synmat HL DUO heeft in tegenstelling tot veel vergelijkbare luchtbedden twee aparte luchtkamers.

Dit nieuwe luchtbed van Exped biedt ruimte aan twee personen en is verkrijgbaar in twee verschillende maten: de M en de LW.

Combinatie van warmte, comfort en compactheid

Exped staat bekend om haar brede collectie van uitstekende kampeer- en expeditieproducten, waaronder rugzakken, tenten, slaapzakken en isomatten/luchtbedden. De Synmat HL Duo is een tweepersoons isomat die comfort en warmte combineert met een laag gewicht en een klein pakvolume. Het luchtbed is 7 centimeter dik en isoleert  voldoende tot temperaturen tot -6 °C mits de slaapmat wordt gecombineerd met een goede slaapzak. De normale versie weegt 830 gram en is klein in te pakken.

Twee luchtcompartimenten

Hét grote nadeel van een tweepersoonsluchtbed is het welbekende “schommelende gevoel”. Zodra de ene persoon zich beweegt, omdraait of opstaat, merkt de andere persoon dit meteen. Exped heeft dit opgelost door de mat met twee aparte luchtcompartimenten uit te voeren. Dit heeft als bijkomend voordeel dat bij een lek de mat ten minste aan één kant gevuld blijft. Bovendien kan iedereen zijn/haar kant precies zo vullen zoals hij/zij dat wil.

Mummie-vorm

Dankzij de “mummie-vorm” past de Exped Synmat HL Duo gemakkelijk in verschillende tenten. Voor het buitenmateriaal is gebruik gemaakt van Oeko-Tex 100-gecertificeerd 20D-polyesterweefsel. Om te voorkomen dat mensen van de mat glijden tijdens het slapen is de Synmat HL Duo ook voorzien van en GripSkin anti-slip coating en is de buitenste rand iets verhoogd.

Twee maten

De Exped Synmat HL Duo is verkrijgbaar in twee verschillende maten. De M-versie weegt 830 gram en heeft een adviesprijs van € 310,-. De bredere en langere LW-versie weegt 1155 gram en kost € 310,-.

Like dit artikel
Tweet dit artikel