Uiterst veelzijdige indeling in de Hobby Maxia Van 680 DT buscamper

Veelzijdige indeling in de Hobby Maxia Van 680 DT buscamper

Uiterst veelzijdige indeling in de Hobby Maxia Van 680 DT buscamper

De nieuwe, innovatieve Hobby Maxia Van 680 DT, eerder deze maand gepresenteerd op CMT in Stuttgart, komt voort uit een samenwerking tussen Hobby en Volkswagen Bedrijfswagens. Hoewel er al diverse camperbusjes en buscampers zijn die een grote veelzijdigheid bieden, laat Hobby zien dat het helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.

Veel van die veelzijdige indelingen zijn gebaseerd op rails in de vloer of aan de wanden, waarmee je het meubilair kun verplaatsen. Hobby doet het veel eenvoudiger, door de achterbanken annex beddenmakkelijk om te kunnen bouwen. Zitten, eten, werken, loungen, slapen, en dat zelfs tegelijk, dat kan in deze nieuwe buscamper van Hobby.

Sfeervol interieur en innovatieve indeling

Het interieur is qua sfeer een toonbeeld van Scandinavisch design, gekenmerkt door licht notenhout en grafietgrijze wandelementen, wat zorgt voor een moderne en uitnodigende sfeer. De grootste troef is echter de flexibiliteit van de indeling. De ruimte kan eenvoudig worden getransformeerd van een comfortabele zithoek naar een ruim slaapgedeelte, en biedt daarmee een ongekende veelzijdigheid. Heel slim is ook dat de gebruikers per langsbank kunnen bepalen waarvoor ze die kunnen gebruiken. Wie alleen op reis is, kan bijvoorbeeld kiezen voor een eenpersoonsbed met daarnaast een loungebank.

Keuken, badkamer en bergruimte

De keuken is uitgerust met een 90-liter compressorkoelkast en een tweepitskookplaat, terwijl de compacte badkamer voorzien is van een geïntegreerde douche en een draaibaar toilet. De praktische opslagoplossingen, waaronder een hoge kast, zorgen voor voldoende ruimte om alle benodigdheden mee te nemen.

De Maxia Van 680 DT is ook qua techniek behoorlijk compleet uitgevoerd, met systemen zoals Hobby Connect, een Truma Combi 6 verwarmingssysteem en voorbereidingen voor zonnepanelen.

VW Crafter

De Maxia Van 680 DT wordt gebouwd op basis van een VW Crafter basisvoertuig. Dit voertuig heeft een 177 pk motor en een 8-traps automatische transmissie waarmee deze camper een soepele en betrouwbare rijervaring biedt. De samenwerking tussen Hobby en Volkswagen heeft geresulteerd in een voertuig dat niet alleen uitblinkt in prestaties, maar ook in veiligheid – een kernaspect voor elke kampeerliefhebber. De ergonomische, meervoudig verstelbare cabinestoelen zorgen voor een ongeëvenaard comfort tijdens de reis.

Prijs en beschikbaarheid

De verwachting is dat de Hobby Maxia Van 680 DT vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar zal zijn. In Duitsland beginnen de prijzen bij ongeveer 89.750 euro. Let op: dat is zonder BPM en gebaseerd op een lager BTW-tarief.

Like dit artikel
Tweet dit artikel