Uitzendingen Camp to Go starten op 5 november

Uitzendingen Camp to Go starten op 5 november

Uitzendingen Camp to Go starten op 5 november

De uitzendingen van het derde tv-seizoen van Camp to Go, hét kampeer tv-programma van RTL4, zal starten op 5 november.  De achtdelige tv-serie zal als vanouds worden gepresenteerd door ‘Mister Camping’ Sander Janson.

Hij begeleidt in de tv-serie nieuwe kampeerders die voor het eerst op stap gaan met een vouwwagen, caravan of camper. Dat levert niet alleen herkenbare beelden op, maar op zijn tijd ook hilarische beelden.

Kamperen, hoe werkt dat?

De ANWB becijferde dat het aantal kampeerders in de coronatijd naar maar liefst 4,1 miljoen steeg. Maar komen die nieuwbakken kampeerders erachter hoe je een tent opzet zonder dat hij bij de eerste de beste stortbui vol regent, of hoe je een caravan veilig aan moet koppelen? En weten ze ook wel dat camperaars er, net als motorrijders,  een goede gewoonte van maken om elkaar onderweg te groeten. En hoe gedraag je je op de camping, met de vele geschreven én nog veel meer ongeschreven regels.

Deelnemers filmen ook zelf

Camp to Go presentator Sander JansonCamp to Go neemt deze nieuwe kampeerders inmiddels alweer drie seizoenen op sleeptouw in binnen- en buitenland. Het bijzonder daarbij is dat de deelnemers aan Camp to Go zélf ook filmen. Dat maakt Camp to Go uiteraard heel anders dan andere kampeerprogramma’s. “Die vlogbeelden mixen we met het professioneel geschoten materiaal”, vertelt presentator Sander Janson.

Hij is nu de steun en toeverlaat is van de deelnemers in Camp to Go. Eerder presenteerde hij vijftien jaar lang het succesvolle ‘Campinglife’ en weet zodoende heel goed wat wel en niet werk. Janson: “Die eigen beelden geven een persoonlijk inkijkje in het kampeerleven van de nieuwkomers. En daarnaast zorgt het in elke aflevering voor hilarische – en herkenbare – situaties, bijvoorbeeld bij het opzetten van de voortent of het uitklappen van de vouwwagen.”

In Nederland en het buitenland

De kandidaten aan Camp to Go doen hun eerste kampeerervaringen niet alleen op in Nederland, maar ook in het buitenland. Dit seizoen is er gekozen voor Denemarken: een vakantieland met ruim 400 campings, vaak in de natuur of dicht bij het strand. En verder zien we Nederlandse kampeerders in Catalonië (Spanje), Karinthië (Oostenrijk), Istrië (Kroatië) en Wallonië (België). Er is in het programma veel aandacht voor toeristische highlights in die gebieden en de bezochte campings worden ook uitgebreid gefilmd. Door de toeristische informatie is Camp to Go niet een onderhoudend én informatief reisprogramma.

Maar voordat er maar één meter wordt gereden, bezoekt Sander Janson de kandidaten thuis om ze te verrassen met het kampeermiddel waarmee ze op vakantie gaan.

Eerste camping is in Zuid-Jutland

Suppen met Camp to GoDe eerste aflevering speelt zich voornamelijk af op de Sandskaer camping. Daar gaan Dennis en Melissa Reith en hun dochter Nova op stap met een Camp-let vouwwagen. Sander Janson geeft ze uitleg over de Camp-let vouwwagen waarmee ze op pad gaan. Ze gaan ermee naar de Sandskaer Strandcamping, een vlak bij zee gelegen camping in Zuid-Jutland.

Acht weken lang op RTL4

De eerste aflevering van het achtdelige tv-programma is op zaterdag 5 november, 17.00 uur bij RTL4. De herhaling is de dag erna, op zondagmorgen 6 november, rond 11.00 uur ’s morgens. In de weken erna houdt men dezelfde uitzendtijdmomenten aan.

Like dit artikel
Tweet dit artikel