Ultra lichtgewicht tent voor 2 personen

Nordisk Telemark ULW tent

Lichtste 2-persoons tent ter wereld

ZOETERMEER – Wie met de rugzak gaat kamperen, moet op ieder grammetje letten. De verhalen over doorgezaagde tandenborstels als ultieme gewichtsbesparing zijn hier en daar echt realiteit.

Als je wekenlang een flinke rugzak op je schouders moet torsen dan weet je als geen ander dat je dan absoluut geen nodeloos gewicht kunt gebruiken.

In dat geval is de Telemark 2 ULW tent echt wel een uitkomst. Dit is namelijk ’s werelds lichtste tweepersoonstent, zonder concessies te doen op het gebied van functionaliteit, kwaliteit en afwerking. Het is een dubbeldaks tent die de meeste klimaten probleemloos kan doorstaan en nét voldoende ruimte voor 2 personen biedt. Met zijn 880 gram weegt de tent nog minder dan een pak melk, ingepakt meet de tent bovendien slechts 44 x 12 centimeter.

De Telemark 2 ULW is eventueel ook leverbaar in een goedkopere LW uitvoering, die 70 gram meer weegt. Fabrikant Nordisk maakt de Telemark tent in de kleuren Forest Green en Burnt Red. Meer informatie over de Telemark ULW vind je op de website van onze collega’s van Hiking.be, die hebben de tent namelijk onlangs getest.

Like dit artikel
Tweet dit artikel