Ultra lichtgewicht tentje van Nordisk

Nordisk Lofoten 1 ULW

Lofoten 1 ULW: ultralichtgewicht tentje van Nordisk

ZOETERMEER – Een tent die nog geen 500 gram weegt. Dat is iets waar grammenjagers eigenlijk alleen maar van kunnen dromen. Maar toch is het ook werkelijkheid.

De nieuwe Lofoten 1 van Nordisk weegt namelijk slechts 490 gram. Bovendien is de pakmaat van dit ultralichte tentje van Nordisk ook bijzonder klein.

Het betreft overigens een 1-persoons tent. Maar juist voor wie alleen op pad gaat, is een gewichtsbesparing van het grootste belang. Want als je alleen bent, moet je alles immers alleen tillen. Zaken die je normaliter met je medereizigers kunt verdelen, zoals de brander, pannenset en de tent, moet je nu toch echt allemaal zelf voor je rekening nemen. Daarom zullen alleen reizende fiets- en rugzakkampeerders de slechts 490 gram wegende Nordisk Lofoten weten te waarderen. Ook vanwege de pakmaat, die 11 x 22 cm bedraagt. Daarmee past de tent namelijk op of in iedere rugzak of fietstas.

Nordisk Lofoten 1 ULWOndanks het lage gewicht heeft de tent een dubbeldaks constructie. De buitentent is gemaakt van 7-denier ripstop nylon dat aan beide zijden is voorzien van een siliconen coating voor een optimale waterdichtheid. De binnentent is vervaardigd van ademend materiaal. Ook het grondzeil is voldoende waterdicht (waterkolom 3000 mm). De kleine pakmaat wordt mede mogelijk gemaakt door de aluminium tentstokken, die heel kort opvouwbaar zijn gemaakt. Qua stevigheid worden er geen compromissen gedaan, ze zijn van het sterke 7001 / 7.5 mm aluminium. De scheerlijnen zijn slechts 1,2 mm dik, en gemaakt van ultrasterk Dyneema materiaal. Er zijn slechts 5 haringen nodig voor het opzetten. Ook hier wordt op ieder grammetje gelet, deze zijn namelijk gemaakt van titanium.

De Nordisk Lofoten 1 ULW, die eerder dit jaar de Op Pad Outdoor Award in de categorie Slapen won, heeft een adviesprijs van net geen 700 euro en is verkrijgbaar in de kleuren Forest Green en Burnt Red. Er is ook een tweepersoons versie, die nog geen 600 gram weegt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel