Ultralichte Dethleffs „Coco“ op Caravan Salon Düsseldorf

Dethleffs Coco

Ultralichte Dethleffs „Coco“ op Caravan Salon Düsseldorf

DÜSSELDORF – De Duitse camper- en caravanproducent Dethleffs zal op de Caravan Salon een prototype van een nieuwe, ultralichte caravan tonen.

De Coco, zoals de caravan heet, ontleent zijn naam aan het Engelse woord „cocooning“. Net als het Nederlandse woord „kokon“ heeft dit met een omhulsel te maken.

Het leeggewicht van 638 kg heeft Dethleffs weten te bereiken door middel van een innovatieve, gewichtbesparende bouwwijze. Maar het gewicht speelde een rol in het gehele concept. Alles stond daarbij in het teken van gewichtsbesparing, functionaliteit, multifunctionaliteit en design.

Alle componenten zijn daar op afgestemd, en ook alle beschikbare technieken zijn door de ontwikkelingsafdeling van Dethleffs toegepast om tot het gewenste resultaat te komen. Van het chassis en bodem tot aan het dak. De gebogen vorm zorgt voor een constante spanning en daarmee voor een natuurlijke stijfheid in de voorzijde, zodat extra verstevigingen daar achterwege konden blijven.

De bezoekers van de Caravan Salon Düsseldorf hebben de primeur. Het zal ons niet verbazen als de Dethleffs Coco later ook op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht te zien zal zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel