Ultralichte gelijmde tenten van Vaude

Ultralichte gelijmde tenten van Vaude

Ultralichte gelijmde tenten van Vaude

Met de Lizard Seamless 2-3P introduceert Vaude haar eerste tent met een nieuwe silicone verlijmingstechniek. Dit bevordert de waterdichtheid en scheurvastheid van het tentdoek.

Vooralsnog is Vaude het enige merk dat de deze specifieke techniek – het gebruik van gelijmde naden in combinatie met een gesiliconiseerd en waterdicht tentdoek – met succes weet toe te passen.

Outdoor Award 2017

De innovatieve naadverbindingstechnologie werd door Vaude in 2017 voor het eerst gepresenteerd. De baanbrekende innovatie won toen ook de Outdoor Award 2017. Nu, 2 jaar later, kondigt Vaude haar eerste tenten aan waarbij deze techniek in de praktijk wordt toegepast.

Vier ultralichte tenten

Ultralichte gelijmde tenten van VaudeVoor de zomer van 2020 brengt Vaude maar liefst vier verschillende tenten uit waarop deze “siliconized seam bonding” technologie is toegepast. Elk van deze tenten is ultralicht, compleet waterdicht en stormbestendig. Deze eigenschappen maken ze ideaal voor gebruik tijdens lange trektochten, fietsvakanties en andere ambitieuze avonturen.

Lizard Seamless 2-3P

Het vlaggenschip van deze nieuwe tenten is de Lizard Seamless 2-3P. Deze dubbelwandige tweepersoons tent weegt slechts 1,65 kg. Ondanks dit lage gewicht boet de Lizard Seamless 2-3P niet in op gebied van waterdichtheid, scheurvastheid en stormbestendigheid. Dit is te danken aan de eerdergenoemde “siliconized seam bonding”-technologie, alsmede het waterdichte tentdoek met een waterkolom van 3000 millimeter.

Daarnaast heeft de tent een aangenaam leefklimaat dankzij de vele waterdichte ventilatieopeningen. Tot slot gaat het opzetten dankzij de éénboogsconstructie eenvoudig en snel.

Green Shape-label

Naast toonaangevend op gebied van innovatie, zijn deze nieuwe ultralichte tenten van Vaude ook maatgevend op gebied van duurzaamheid. Elk van deze vier tenten is voorzien van een zogenaamd Green Shape-label. Dit label staat voor duurzame en eerlijke productie. Zo maakt Vaude tijdens de productie van deze tenten geen gebruik van PFC-houdende impregnering en wordt er voor de vervaardiging van de aluminium tentstokken een durzaame techniek gehanteerd.

Vaude brengt deze nieuwe tenten met “siliconized seam bonding” uit in het voorjaar van 2020. De prijzen zijn nog niet bekend.

Like dit artikel
Tweet dit artikel