Ultralichte tarps van Alps Mountaineering

Ultra lichtgewicht tarps van Alps Mountaineering

Ultralichte tarps van Alps Mountaineering

Alps Mountaineering komt met twee nieuwe tarps. Bijzonder aan deze tarps zijn dat ze ultra licht van gewicht zijn. Daarmee wil de fabrikant zich richten op fast-packers die met ‘minder’ op pad willen en hun kampeersetup willen vereenvoudigen.

De twee nieuwe tarps van Alps Mountaineering moeten het traditionele onderdak in de vorm van een tent vervangen. Uiteraard kun je deze tarps ook gebruiken als luifel voor de tent of als zonnescherm.

Voor backpackers en langeafstandswandelaars

En ook in het geval van de tarps van Alps Mountaineering geldt dus dat een tarp ook gewoon een mooie aanvulling kan zijn op je bestaande kampeeruitrusting. Maar ze zijn primair bedoeld als een eenvoudig, lichtgewicht alternatief voor een tent. En dan is de regel “hoe lichter, hoe handiger” van groot belang.

De twee nieuwe tarps van Alps Engineering zijn gemaakt door een fabrikant die zich vooral bezighoudt met ‘prestatiegerichte technische ondersteuningsuitrusting.’ Ervaren backpackers en langeafstandswandelaars weten het: het liefst wordt er licht gereisd. Elke gram die bespaard kan worden, is er eentje. Daar zet Alps Mountaineering nu op in. Omdat de nieuwe tarps bedoeld zijn voor backpackers en langeafstandswandelaars, is Alps op zoek gegaan naar manieren om dit onderdak zo licht mogelijk te maken.

Ultra-Light Tarp Shelter

Ultra lichtgewicht tarps van Alps MountaineeringDe Ultra-Light Tarp Shelter is bedoeld voor fast-packers die met zo min mogelijk gewicht op pad willen. Daarom is het gemaakt van 20D 380T ripstop nylon, met een 3000 millimeter siliconen/PU-coating. De tarp beschikt over zes afspanpunten, meet 380 centimeter bij 295 centimeter en weegt slechts 425 gram.

Gebruikers van de Ultra-Light Tarp Shelter kunnen deze rustig gebruiken in de wind. Hij kan namelijk tegen een stootje. Hij biedt verder ruimte voor minstens twee personen en uiteraard kan de kampeerder er ook zijn uitrusting onder kwijt. De Ultra-Light Tarp Shelter is uitgerust met getapete naden, aluminium grondpennen en reflecterende scheerlijnen. De stokken zijn optioneel maar daarvoor kun je ook je trekkingstokken gebruiken.

Utility Tarp Shelter

Ultra lichtgewicht tarps van Alps MountaineeringKlein, kleiner, kleinst? Dat gaat op voor de Alps Utility Tarp Shelter. Deze is vooral bedoeld voor mensen die willen beknibbelen op ruimte, maar meer willen uitgeven aan een wat traditionelere look. De Utility Tarp Shelter is weliswaar niet zo licht als de Ultra-Light, maar biedt daarentegen meer ruimte voor uitrusting en voor groepen.

De Utility Tarp Shelter is gemaakt van 68D 210T polyester ripstop en heeft een 1500 millimeter PU-coating om UV-straling zoveel mogelijk tegen te houden. De lichte kleur zorgt voor een betere doorkijk van zonsopkomst en zonsondergang. Ook hier is de stok optioneel.

Like dit artikel
Tweet dit artikel