Ultralichtgewicht slaapzak van Nordisk

Nordisk lichtgewicht slaapzak Oscar +10

Kunststof slaapzak met het gewicht van een donzen slaapzak

ZOETERMEER – De buitensportspecialist Nordisk kennen we vooral van de lichtgewicht tenten. Maar het Deense merk maakt meer dan tenten alleen, naast slaapmatten maakt het bijvoorbeeld ook slaapzakken.

Van slaapzakken wordt over het algemeen gezegd dat je voor de beste verhouding tussen isolatiewaarde en gewicht een donzen slaapzak moet hebben. Nordisk laat met de nieuwe Oscar +10° slaapzak zien dat een kunststof vulling ook heel licht kan zijn.

Een “kunststof slaapzak met het gewicht van een donzen slaapzak”, zegt Nordisk zelf. De Oscar +10° is een ultralichtgewicht synthetische slaapzak waarmee buitensporters compromisloos kunnen profiteren van de goede eigenschappen van synthetische slaapzakken. Met een gewicht van amper 380 gram is de Nordisk Oscar +10° één van de allerlichtste kunststof slaapzakken die er te koop zijn.

Het lichte gewicht wordt bereikt door een nauwkeurige selectie van materialen en een doordachte constructie. De vulling is zo licht mogelijk gehouden door aan de bovenzijde 2 lagen te gebruiken en aan de onderzijde 1 laag. Daar profiteer je immers ook al van de isolerende slaapmat. De rits is korter gehouden en zorgt zo ook voor wat gewichtsbesparing. Als materiaal is er gekozen voor is ultrlicht 7D nylon, voor de villing voor NorthGuard ECO, een hoogwaardige synthetisch materiaal dat is gemaakt van gerecyclede PET flessen. De slaapzak is zo ontworpen dat er geen koudere plekken zijn, de buitenste laag heeft geen stiksels.

De Oscar +10° is daarmee net zo licht als een donzen slaapzak maar heeft ook alle eigenschappen van een kunststof slaapzak, zoals sneldrogend, duurzaam en onderhoudsarm. De opbergzak zit vast aan de slaapzak maar er wordt ook een compressiezak meegeleverd om het pakvolume te beperken alsmede een grote mesh tas voor de winterberging.

Like dit artikel
Tweet dit artikel