Ultraluxe camper van Marchi Mobile blijft toonaangevend

Marchi Elemment Palazzo Superior

Ultraluxe camper van Marchi Mobile
Blijft toonaangevend

Hoe ziet een ultraluxe, enorme camper met alle toeters en bellen die je je voor kunt stellen er uit? En dan nog met de uitstraling van een luxe jacht? Dat ziet er ongeveer uit als de Elemment Palazzo Superior, als we het Oostenrijkse Marchi Mobile mogen geloven.

De Oostenrijkse camperfabrikant introduceerde een aantal jaren geleden haar visie voor de toekomst van ultraluxe campers. Deze Elemment Palazzo Superior heeft twee verdiepingen, een oppervlakte van 68 vierkante meter en tal van extravagante extra’s. En nog steeds is deze duurste camper ter wereld toonaangevend qua design.

Ondanks het feit dat het ontwerp alweer een aantal jaren oud is, blijft het een uitermate opvallend voertuig. Marchi Mobile demonstreert het voertuig dan ook nog steeds wereldwijd, waarbij het nog steeds heel veel belangstelling trekt.

Radicaal ontwerp

Het eerste wat aan de Palazzo Superior opvalt is zijn radicale ontwerp. De camper heeft meer weg van een duikboot op wielen dan van een ‘normale’ camper. Volgens Marchi Mobile is het ontwerp gebaseerd op de ideeën van Luigi Colani – een Duitse ontwerper die in de jaren 70 aerodynamische vrachtwagens ontwierp.

Luxe & groot

Qua oppervlakte is de Palazzo Superior te vergelijken met een eenkamer appartement. Zo heeft de camper een enorm keukenblok met een wijnkoeler, een grote lounge inclusief 42 inch LED TV en een master bedroom met een kingsize bed. Van een natte cel kunnen we nauwelijks meer spreken. De camper heeft namelijk een grote, luxe badkamer inclusief regendouche. Op de tweede verdieping vind je een grote cocktail lounge, inclusief bar en skylight.

Unieke Sky Lounge

Dan is er nog de toepasselijk genaamde Sky Lounge. Dit is een kamer op de bovenste verdieping die met behulp van een ingebouwde lift omhoog gehesen kan worden. Het resultaat is een soort balkon boven de camper vanwaar je kunt genieten van het uitzicht onder het genot van een drankje.

Uiteraard gaat al dit moois het nodige kosten. Reken maar op een kleine drie miljoen euro. Dat is voor de meeste mensen een behoorlijk lange tijd sparen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel