Update voor Volkswagen California buscamper

Volkswagen California 6.1 buscamper

Update voor Volkswagen California buscamper

De populaire Volkswagen California wordt komend modeljaar weer verder verbeterd. De California 6.1, zoals deze gaat heten, krijgt een aangepast front, een verbeterd interieur en digitaal dashboard.

Het zal de eerste VW California zijn met een digitaal dashboard. Ook krijgt hij een nieuwe display die specifiek voor de camperfuncties is ontwikkeld.

Die nieuwe display wordt in de dakconsole geplaatst. Ook wordt er door Volkswagen extra aandacht besteed aan de veiligheid. Zo krijgt de California voortaal ook een zijwindassistent, Trailer Assist, Lane Assist en extra bescherming in de flanken. De grootste wijzigingen merk je pas als je achter het stuur plaatsneemt.

Digitaal dashboard

Volkswagen California 6.1 buscamperBinnen valt het oog direct op het nieuwe dashboard. Dit is geheel digitaal uitgevoerd. Het omvat een geheel nieuw infotainmentsysteem met geïntegreerde eSIM (simkaart voor online data). Maar ook het sturen gaat voortaan comfortabeler. De camper wordt, net als de eerder dit jaar voorgestelde Multivan, voorzien van een nieuwe, elektromechanische stuurbekrachtiging. Meer naar achteren zien we dat het woon- en slaapgedeelte verder is doorontwikkeld. De nieuwe California T6.1 wordt geleverd met een efficiënte 2,0 liter turbodieselmotoren welke een vermogen tot 199 pk levert.

Caravan Salon

Hij is nog niet te koop, dat zal waarschijnlijk na de Caravan Salon in Düsseldorf het geval zijn. De nieuwe generatie van de Volkswagen California beleeft namelijk eind augustus zijn wereldpremière op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Like dit artikel
Tweet dit artikel