Upgrade voor AL-KO HY4 niveauregeling

AL-KO HY4 niveauregeling

Upgrade voor AL-KO HY4 niveauregeling

De HY4 niveauregeling die AL-KO vorig jaar introduceerde, krijgt binnenkort een upgrade. De nieuwe versie is niet alleen geschikt is om op nieuwe voertuigen te monteren maar kan ook op bestaande voertuigen kan worden geplaatst.

AL-KO zal de vernieuwde HY4 op de komende editie van de Caravan Salon presenteren. Het systeem zal vanaf oktober leverbaar zijn.

Decentraal systeem

AL-KO’s HY4 niveauregeling is gebaseerd op een decentraal concept. Dat houdt in alle steunen van de niveauregeling zijn voorzien van een eigen hydraulisch systeem. Het systeem is daardoor eenvoudiger te monteren omdat er geen centraal hydraulisch systeem met allerlei slangen langs de bodem en het chassis benodigd zijn. Het systeem is relatief licht. Door decentrale concept wordt het gewicht van het systeem gelijkmatig over de assen en wielen verdeeld. Tijdens stilstand kan het systeem ook als diefstalbeveiliging voor de camper werken. Wegrijden en wegslepen is niet mogelijk zonder de niveauregeling uit te schakelen. De bediening gaat door middel van een app op de smartphone. Het systeem beschikt ook over een weegfunctie zodat verkeerde belading of overbelading van de camper kan worden voorkomen.

Nu ook voor inbouw achteraf

Aanvankelijk was het systeem alleen leverbaar voor campers met een AL-KO chassis. Later ook voor de recente versies van het Fiat Ducato chassis (en de overeenkomstige zustervoertuigen van Citroën en Peugeot). AL-KO voegde er niet veel later ook een versie aan toe voor de nieuwe Mercedes Sprinter. Binnenkort kan het systeem dus ook achteraf worden gemonteerd. Dat kan overigens alleen bij AL-KO zelf of bij gecertificeerde partners van AL-KO.

Like dit artikel
Tweet dit artikel