Urban Campsite Amsterdam, 2015

Urban Campsite Amsterdam 2015

Kunst ontmoet kamperen. Of andersom?

AMSTERDAM – In 2013 hebben we ons op de Urban Campsite al een keer kunnen vergapen aan de ‘kampeerobjecten’, die door een select aantal kunstenaars werden getoond. De Urban Campsite is een soort van reizende camping waar kamperen en kunst samenkomen.

Vooral de Markies, een slimme constructie die lijkt op een combinatie tussen een caravan en vouwwagen, trok in 2013 veel bijtijds omdat het model niet alleen vooruitstrevend leek maar ook bijna rijp leek om te worden voortgezet in een model dat klaar is voor serieproductie. Knap, voor een ontwerp dat de architect al in 1985 op papier had gezet.

Nog even, en we kunnen ons nog een keer gaan vergapen. Ook deze zomer is er namelijk een Urban Campsite in Amsterdam.

De vorige editie van Urban Campsite werd gehouden op Camping Vliegenbos, even te noorden van Amsterdam in het prachtige Waterland. Het evement won toen een Glow Award van de RECRON. Deze zomer komt de Urban Campsite op het Centrumeiland bij IJburg. Dat eiland ligt min of meer midden in het IJmeer, waar we dus niet alleen kunnen genieten van diverse mooie, vooruitstrevende objecten op het gebied van kamperen en mobiel overnachten, maar ook van het geweldige uitzicht op Pampus, Durgerdam, het Markermeer, Flevoland en IJburg. Een prachtige locatie voor een dergelijk evenement.

Markies van Eduard Bohtlingk

De iconische Markies van Eduard Bohtlingk

Aanstaande zomer zal daar dus een bijzonder, tijdelijke camping worden geopend. De exacte openingsdata zijn ons nog niet bekend, ook is nog niet helemaal zeker welke objecten en wel en niet te zien zullen zijn. Wat wél bekend is, is dat er plannen zijn om de eerder genoemde Markies nu ook in een nieuwe uitvoering, extreem geminimaliseerd tot het formaat van een ‘fietscamper’, te gaan bouwen.

Er worden overigens nog deelnemers én vrijwilligers gezocht. Meer informatie op www.urbancampsiteamsterdam.com.

Like dit artikel
Tweet dit artikel