Vakantiebeurs 2014 trekt meer bezoekers

Tendi glamping

Tendi speelt in op de hang naar luxe-kamperen

UTRECHT – De Vakantiebeurs 2014 heeft 13% meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Het hotel blijkt de meest geliefde accommodatie.

In totaal 117.073 vakantiegangers bezochten de Vakantiebeurs 2014. De beursorganisatie  zag relatief meer bezoekers met belangstelling voor een vakantie in Europa dan bezoekers die voor een verre bestemming kwamen. Toch nog ruim één op de vijf bezoekers kwam zich speciaal oriënteren voor een korte of lange vakantie in Nederland.

De drie populairste bestemmingen binnen Europa zijn Italië, Frankrijk en Duitsland/Spanje, blijkt uit onderzoek van de beurs. Griekenland steeg sterk in populariteit en staat vierde, gevolgd door Oostenrijk/Zwitserland op de vijfde plaats. De meest geliefde bestemmingen buiten Europa zijn respectievelijk Azië, Verenigde Staten/Canada, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika en het Caribische gebied.

Trend naar luxe

De hang naar luxe tijdens de vakantie komt duidelijk naar voren uit de keuze voor een hotel als meest geliefde accommodatie. Daarna volgen de camping, het pension/B&B en het appartement als favoriete accommodatie.

3300 euro

Bezoekers gaven aan dat zijn meerdere vakanties per jaar denken te gaan vieren. Gevraagd naar het bestedingsniveau voor de komende vakanties gaven de bezoekers van de Vakantiebeurs aan gemiddeld per persoon per jaar bijna 3300 euro aan vakanties te zullen besteden. Dit is drie keer zo veel als de ruim 1100 euro die de gemiddelde Nederlander afgelopen jaar aan vakanties heeft uitgegeven. De Vakantiebeurs trekt kennelijk niet de gemiddelde Nederlander.

Vakantiebeurs 2015

De publieksdagen van de volgende Vakantiebeurs 2015 zijn van woensdag 14 januari tot en met zondag 18 januari 2015.

Like dit artikel
Tweet dit artikel