Vakantiebeurs 2020: van kamperen aan de kust tot de meest exotische bestemmingen

Vakantiebeurs 2020

Vakantiebeurs 2020: van kamperen aan de kust tot de meest exotische bestemmingen

Half januari kunnen we ons weer helemaal wentelen in het vakantiegevoel op de Vakantiebeurs. Deze heeft dit keer een gouden randje. Het is namelijk de 50ste editie.

Maar ook nu is de Vakantiebeurs, net als de huidige generatie 50-plussers, nog springlevend. Er valt ook op de jubileumeditie van de Vakantiebeurs van alles te beleven. Als vanouds is de Vakantiebeurs weer een prachtige bron van informatie, vermaak en inspiratie.

Kamperen aan de Kust

Vakantiebeurs 2020De echte avonturiers kunnen een proefduik in de duiktank of in virtual reality door de Grand Canyon raften. Maar je kunt ook kijken hoe het is om aan de kust te kamperen. In hal 7 draait alles om het thema ”Kamperen aan de Kust”. Daar kom je niet alleen van alles over dat onderwerp te weten maar is ook van alles te beleven. Je vindt er bijvoorbeeld het kleinste reuzenrad van het westelijk halfrond. Vanuit dat reuzenrad heb je een schitterend uitzicht over heel Zuid-Europa. Als je wat avontuurlijker bent ingesteld kun je ook gaan klimmen op de klimwand. De spelletjesfanaten doen natuurlijk mee aan het ANWB haringspel en testen hun kampeertalent. Maar je vindt in deze hal ook het ANWB Theater met een gevarieerd programma aan presentaties. Sfeer proeven kan er natuurlijk ook. In deze hal kun je je op het strand wanen, over een knisperend schelpenpad lopen en de meeuwen spotten. Het enige wat ontbreekt is de zilte zeelucht maar er is genoeg inspiratie om die bijna te kunnen ruiken en proeven.

Fiets- en Wandelroute

Vakantiebeurs 2020Op de vorige editie van de Vakantiebeurs was de Fiets- en wandelroute een groot succes. Daarom staat deze ook tijdens de jubileumeditie op het programma. Wie van actieve vakanties komt via deze route langs allerlei reisorganisaties, hotels en bestemmingen met een gespecialiseerd aanbod op het gebied van fiets-, wandel- en andere actieve reizen. Ook is er in hal 9 nog een speciaal Fiets- en wandelstraatje.

Wijnroute

Vakantiebeurs 2020Gezelligheid hoort ook bij vakantie, en voor veel mensen hoort daar weer een lekker wijntje bij. Ook wijnliefhebbers komen op de Vakantiebeurs aan hun trekken. Als je wilt, kun je van een dagje Vakantiebeurs je eigen wijnproeverij creëren. Wijn wordt over de hele wereld gemaakt en gedronken. Daarom kun je in alle werelddelen kun je zowel bij de specialisten als op de pleinen en terrassen terecht voor een overheerlijk wijntje.

Neem gerust de kids mee

Vakantiebeurs 2020Ook dit jaar is er voor kinderen ontzettend veel te doen op de Vakantiebeurs. Niet kun je de speciale kidsroute waar je de aanbieders van kindvriendelijke vakanties treft, de kids kunnen op de Vakantiebeurs ook naar hartlust knutselen en tekenen, in de Vakantiebeurs Kids Club hun favoriete vakantiemascotte ontmoeten en nog veel meer. Ook kunnen ze er allerlei spelletjes doen, gamen en TV kijken.

Praktische informatie

Vakantiebeurs tickets bestellen kortingDe jubileumeditie van de Vakantiebeurs vindt plaats van 16 tot en met 19 januari 2020 in de Jaarbeurs in Utrecht. De openingstijden verschillen per dag:

  • Donderdag 16 januari: 09:30 – 17.30 uur
  • Vrijdag 17 januari: 09:30 – 17.30 uur
  • Zaterdag 18 januari: 09:30 – 20.00 uur (horeca open tot 20:30 uur)
  • Zondag 19 januari: 09:30 – 17.30 uur

Kaartjes kun je uiteraard het voordeligste online bestellen. Als je niet de hele dag wilt gaan, kun je ook kiezen voor een middagticket (van 13:00 – 17:30 uur) of zaterdagavondticket (16:00 – 20:00 uur).

Like dit artikel
Tweet dit artikel