Vakantiebeurs 2024: als vanouds heerlijk informatie & inspiratie opdoen

Vakantiebeurs 2024 Utrecht

Vakantiebeurs 2024: als vanouds heerlijk informatie & inspiratie opdoen

De Vakantiebeurs 2024 belooft als vanouds een ware trekpleister te worden voor kampeer- en reisliefhebbers. Met zijn rijke geschiedenis als een ontmoetingsplaats voor vakantiegangers en professionals, opent de beurs dit jaar opnieuw haar deuren met een scala aan inspirerende stands, workshops en demonstraties.

De Vakantiebeurs is dé plek waar je in één dag de wereld rondreist. Bezoekers kunnen de meest bijzondere en onontdekte bestemmingen ontdekken, gepresenteerd door enthousiaste reisexperts​. Dit jaarlijkse evenement, gevestigd in Utrecht, biedt een uitgebreid overzicht van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de reiswereld. Ook kampeerliefhebbers kunnen zich verheugen op een redelijk breed aanbod, variërend van luxe campers, slimme en handige kampeerartikelen en natuurlijk ook kampeerreizen.

Highlights en noviteiten

De beurs is niet alleen een platform voor grote merken, maar biedt ook ruimte aan kleinere, gespecialiseerde exposanten. En er wordt sinds een paar jaar ook veel aandacht besteed aan kamperen. Een van de actuele aandachtstrekkers dit jaar is de introductie van nieuwe, duurzame kampeeroplossingen. Denk hierbij aan elektrische campers en milieuvriendelijke spullen voor op de camping. Daarnaast is er bijzondere aandacht voor digitale innovaties, zoals apps en gadgets die het kampeerleven nog gemakkelijker maken.

Workshops en demonstraties

Een reeks workshops biedt voor elk wat wils. Van schaatsen tot palmboomklimmen en een rodeostier en van een bierstube tot een klimbos, een bobsleesimulator en diverse artiesten en sprekers. Verder vindt er in hal 10 het Dutch Travel Week Festival plaats, met een wereldmarkt, foodtruckfestival en een podium voor dans, muziek en shows. Ook zijn er optredens van TV-kok Ramon Brugman en diverse reisinfluencers, en maken bezoekers kans op het winnen van reisprijzen​. In hal 12, in het USA Paviljoen, kun je je een beroemdheid wanen door je op de rode loper te laten fotograferen.

Themaroutes

Ook biedt de Vakantiebeurs 2024 diverse themaroutes. Het thema Rondreizen spreekt natuurlijk voor zich. De duurzaamheidsroute is ideaal voor milieubewuste reizigers, terwijl de foodtour de perfecte keuze is voor culinaire avonturiers. Jonge reizigers kunnen hun hart ophalen met het Kidspaspoort vol activiteiten​​.

Beursbezoek

De Vakantiebeurs 2024 opent haar deuren voor consumenten van donderdag 11 januari tot en met zondag 14 januari. De openingstijden zijn als volgt:

  • Donderdag 11 januari: 09.30 – 17.00 uur
  • Vrijdag 12 januari: 09.30 – 20.00 uur
  • Zaterdag 13 januari: 09.30 – 17.00 uur
  • Zondag 14 januari: 09.30 – 17.00 uur

Elke dag is de entree in hal 8 al vanaf 9 uur open, waarbij de beurs dagelijks feestelijk met confetti wordt geopend om 9.30 uur in de Transavia Holidays Hotel Lobby​​.

Reguliere tickets:

  • Een dagticket voor volwassenen kost € 14,75 en is geldig op één dag naar keuze​.

Kids & tienertickets:

  • Voor tieners (8 t/m 14 jaar) is het dagticket verkrijgbaar voor € 8,50, beschikbaar tot en met 10 januari​.
  • Voor kinderen (4 t/m 7 jaar) kost een dagticket € 1,00, geldig onder begeleiding van een volwassene met een regulier dagticket​.

Bezoekers kunnen ook een Miniguide & plattegrond van de Vakantiebeurs aanschaffen voor € 2,50. Deze gids bevat alle activiteiten, routes, en de beursplattegrond​. Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de Foodtour (gratis, doch inmiddels uitverkocht)​, en loten te kopen voor het Vakantiebeurs Prijzenfestival voor € 5,00, waarvan de opbrengst naar het Prinses Maxima Centrum gaat​​.

Bereikbaarheid

De Jaarbeurs Utrecht, waar de Vakantiebeurs plaatsvindt, is het beste te bereiken met het openbaar vervoer. De trein is een bijzonder aantrekkelijke optie aangezien de Vakantiebeurs op minder dan 5 minuten loopafstand van het Centraal Station Utrecht ligt​.

Voor bezoekers die met de auto komen, zijn er parkeeropties op P+R terreinen met een bus- of tramverbinding naar de Jaarbeurs. Parkeren kost €6,- bij deze P+R terreinen​​. Direct bij de Jaarbeurs parkeren is ook mogelijk op P2 en P4 voor een online dagkaart van €24,00. Ter plekke betaal je daar €4,40 per uur of €28,00​ voor de hele dag.

Met deze uitgebreide informatie kunnen bezoekers hun bezoek aan de Vakantiebeurs 2024 optimaal plannen en genieten van een wereld aan reismogelijkheden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel