Vakantiebeurs kondigt “Camping by Night” aan

Camping by Night 1UTRECHT – Het vrolijke geluid van tjirpende krekels begroet de vele liefhebbers van kamperen op de ‘Camping by Night’ op de Vakantiebeurs, van woensdag 15 tot en met zondag 19 januari 2014.

In de caravans en campers op deze gezellige camping branden lampjes, gitaarmuziek klinkt bij een tent, een kampvuurtje wordt nog even opgepord en een wijnfles ontkurkt. De knusheid van kamperen hangt overal in de lucht.

Voor de bezoekers is er een gratis zaklamp voor een ontdekkingstocht door deze in duister gehulde hal 12 met de sfeer van een echte camping waar kampeerders ’s avonds tijdens de vakantie per auto arriveren.

De Camping by Night is onderdeel van het vakantietype ‘BUITEN’. Dit is één van de zes speciale vakantievormen waar de Vakantiebeurs dit jaar nadrukkelijk invulling aan geeft op informatieve en sfeervol pleinen met gespecialiseerde exposanten en veel beleving. Door deze opzet geeft de beursorganisatie invulling aan de grote wens van beursbezoekers met een voorkeur voor een speciale vorm van vakantie vieren. Daarnaast is de Vakantiebeurs ook geografisch ingedeeld voor een gerichte oriëntatie op bepaalde landen en bestemmingen.

Wandelroute

Beach camping iStock_000005982093Medium 300dpiKamperen is razend populair. Dat bewijzen de honderdduizenden Nederlanders die er ook de afgelopen zomermaanden weer enthousiast met caravan, camper, vouwwagen of tent op uit zijn getrokken om met volle teugen, in luxe of bewust gekozen eenvoud, te genieten van ontspanning en vrijheid. In eigen land of soms ver daarbuiten. Op de Camping by Night wanen zij zich helemaal terug. Ondergedompeld in gezellige campingsfeer kunnen de liefhebbers een wandelroute volgen die voert naar velden waar zij hun licht kunnen laten schijnen op een kampeeraanbod om van te watertanden. Overzichtelijk naar kampeerthema bij elkaar geplaatst.

Activiteiten

De route voert langs een veld met campers en luifels, met caravans en voortenten, een vouwwagenveld, een veld vol tenten in alle soorten en maten, en voor de luxe kampeerders is er een glamping veld en een fraaie line-up van kampeerauto’s. Overal zijn activiteiten voor groot en klein met toepasselijke prijzen als beloning. Oase van rust is het ruime terras om even de benen te strekken en te genieten van een heerlijk hapje en drankje.

Pareltjes

Camper at night iStock_10680715Medium 300dpiMet het glas in de hand kunnen bezoekers gesprekken aanknopen met enthousiaste exposanten, over een nieuw kampeermiddel bijvoorbeeld. Lokale experts van populaire kampeerregio’s in binnen- en buitenland weten alles te vertellen over de ligging en de faciliteiten van de campings. Zij hebben exclusieve informatie over geliefde bestemmingen en geheime tips over te bezoeken pareltjes in het achterland om de komende kampeervakantie voor het hele gezin tot een compleet succes te maken.

Campingshop

Prominent onderdeel van de Camping by Night is de grote Campingshop waar aankopen kunnen worden gedaan. Een eldorado voor winkelliefhebbers die hier op hun gemak kunnen snuffelen in een ruim en aantrekkelijk geprijsd assortiment handige kampeerartikelen, nuttige onderdelen en accessoires. De shop is een van de vele primeurs van de Vakantiebeurs, die ingrijpend is vernieuwd.

Gastland Duitsland

Camping by Night 4Uiteraard kunnen de beursbezoekers weer rekenen op honderden aanbieders uit de meest uiteenlopende bestemmingen, maar het draait straks vooral om extra voorpret, inspiratie en beleving. Gastland is Duitsland, dat onder meer wijnproeverijen organiseert op de grote stand in hal 9. De oosterburen ontbreken niet op de Camping by Night. Duitsland is voor Nederlanders een geliefde kampeerbestemming en verrast de liefhebbers met de gevarieerde kampeermogelijkheden die het land te bieden heeft. Het Duits Verkeersbureau is in gesprek met het Duitse Campingverband en regionale organisaties voor de organisatie van prijsvragen en spelletjes, met als hoofdprijs een innovatieve tent in de vorm van een klassieke VW bus.

Vakantiebeurs

Dit evenement vindt plaats op:

  • 15-01-2014
  • 16-01-2014
  • 17-01-2014
  • 18-01-2014
  • 19-01-2014

Meer informatie

Bekijk meer evenementen in onze Agenda

Like dit artikel
Tweet dit artikel