Vakantiebeurs Noord-Nederland: nieuw evenement voor kampeerders en vakantieliefhebbers

Vakantiebeurs Noord-Nederland: nieuw evenement voor kampeerders en vakantieliefhebbers

Vakantiebeurs Noord-Nederland: nieuw evenement voor kampeerders en vakantieliefhebbers

Nederland is weer een vakantiebeurs rijker. Op 24 en 25 februari 2024 zet multifunctioneel centrum De Skâns in Gorredijk haar deuren wagenwijd open voor de allereerste Vakantiebeurs Noord-Nederland. Deze beurs belooft een interessant evenement te worden voor iedereen die nog op zoek is naar informatie en inspiratie voor de ideale invulling van de aanstaande vakantie.

Met meer dan 100 exposanten, diverse workshops en lezingen alsmede een gezellige horecagelegenheid belooft het een inspirerend weekend te worden voor iedereen die op zoek is naar de perfecte vakantie. Bezoekers kunnen zich laten informeren over de nieuwste trends op het gebied van kampeertechnieken, materialen en innovaties. Ook kunnen ze concrete aanbiedingen bekijken en reserveringen maken voor hun volgende kampeervakantie. De focus van de beurs ligt op kleinschalige vakanties.

Gevarieerd aanbod voor kampeerders

Naast kamperen is er op de beurs ook aandacht voor andere vakantievormen. Liefhebbers van camperreizen, fietsvakanties, wintersport of verre reizen kunnen hun hart ophalen bij de diverse exposanten die zich op deze gebieden specialiseren.

Kampeerders vormen een belangrijke doelgroep van de Vakantiebeurs Noord-Nederland. Voor hen is er dan ook een breed scala aan exposanten aanwezig. Van campings en vakantieparken tot aanbieders van kampeermiddelen en accessoires, alle facetten van het kamperen komen aan bod.

Workshops en lezingen door experts

De Vakantiebeurs Noord-Nederland is meer dan alleen een beursvloer met stands. Er zijn ook diverse workshops en lezingen te volgen waar experts hun kennis delen over kamperen, camperreizen, fietsvakanties en andere vakantievormen. De organisatoren van de Vakantiebeurs Noord-Nederland hopen dat deze interactieve onderdelen bijdragen aan een succesvolle eerste editie. Uiteraard hebben ze goede hoop dat de beurs in de toekomst mede daardoor kan uitgroeien tot een jaarlijks evenement voor kampeerders en vakantieliefhebbers uit heel Noord-Nederland.

Kleinschalige vakanties

De Vakantiebeurs Noord-Nederland is het geesteskind van twee gedreven ondernemers uit de reisbranche: Louis Oudshoorn (De Kan Hoeve, De Veenhoop) en Arie Jonkman (Camping Jonkman, Lippenhuizen). Beide heren delen een passie voor kleinschalige vakanties en zagen een gat in de markt voor een beurs die zich specifiek richt op dit segment.

Oudshoorn vertelt aan Ondernemend Friesland (OF): “Uit eigen ervaring weten we dat er veel vraag is naar authentieke en unieke vakantieadressen. Op grote beurzen verdrinken deze aanbieders vaak tussen de ‘grote jongens’. Wij willen hen een platform bieden om zich te presenteren aan een breed publiek.” Jonkman vult aan: “We streven naar een laagdrempelige beurs, zowel voor bezoekers als standhouders. Kleinschalige campings, B&B’s en vakantiehuizen hebben vaak niet de middelen om zich te presenteren op een grote beurs. Hier kunnen ze dat wel, tegen een lage kostprijs.”

Praktische informatie over de Vakantiebeurs Noord-Nederland

De beurs is gratis toegankelijk en er is gratis parkeergelegenheid. De beurs is geopend op zaterdag 24 februari van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag 25 februari van 10.00 tot 17.00 uur. Informatie over de beurs, de exposanten, het programma van workshops en lezingen is te vinden op de website van de beurs.

Like dit artikel
Tweet dit artikel