Vakantiecontroles aan de grens

kampeerzaken.nlIn het kader van de komende vakantieperiode starten het Korps Landelijke Politiediensten weer met de bekende vakantiecontroles aan de grens. Op 6 verschillende locaties zijn er op 28 juni, 12 en 19 juli 2008, service/infopunten voor vakantiegangers die op doorreis zijn naar het buitenland.
Deze worden verzorgd door Verkeerspolitie van het Klpd, Ministerie van Verkeer en Waterstaat, ANWB/Wegenwacht, Veilig Verkeer Nederland, Douane, Rijkswaterstaat, Duitse Autobahnpolizei, Federale Wegpolitie België, Gendarmerie Nationale France en Het Nieuwe Rijden.
 Zij zullen niet alleen letten op de meer algemene en technische zaken zoals het gebruik van kinderbeveiligingsmiddelen, autogordels, bandenspanning, spiegels, verlichting, banden en het gewicht van voertuig en eventueel caravan, maar ook op de vermoeidheid van de verkeersdeelnemers en mensen wijzen op de gevaren ervan.
De controles vinden plaats tussen 06.00 uur tot 13.00 uur op de volgende locaties:
Zaterdag 28 juni 2008:
A7 grens Duitsland – Scheemda, parkeerplaats ‘Meedernertol’
Zaterdag 12 juli 2008:
A 12 grens Duitsland – Duiven, parkeerplaats ‘Oudbroeken’
A 16 grens België – Breda, parkeerplaats ‘Hazeldonk’
A 67 grens Duitsland – Venlo, parkeerplaats ‘Zwarte Water’
Zaterdag 19 juli 2008:
A 2 grens België – Eijsden, parkeerplaats ‘Knuvelkes’
A 12 grens Duitsland – Duiven, parkeerplaats ‘Oudbroeken’
A 16 grens België – Breda, parkeerplaats ‘Hazeldonk’
Naast de vrijwillige service check wordt er ook informatie verstrekt over de actuele verkeerssituatie in het buitenland.
De KLPD adviseert bestuurders om hun voertuig vóór de vakantie door de dealer te laten controleren. De service/infopunten langs de grens zijn bedoeld voor een laatste vrijwillige check en het geven van actuele verkeersinformatie.

Like dit artikel
Tweet dit artikel