Iets meer vakantieplannen voor komende zomer

kampeerzaken.nlNBTC-NIPO Research heeft onderzoek gedaan naar onze vakantieplannen, middels een representatieve steekproef onder ruim 8.000 Nederlanders.

Hen werd gevraagd naar hun plannen voor de zomervakantie, en meer specifiek om vakanties van een week of langer in de komende zomerperiode (mei t/m september).


 

Vakantieplannen genoeg

Uit het onderzoek blijkt dat zo’n 71% van de Nederlanders komende zomer beslist of waarschijnlijk op vakantie wil gaan. Verder is 16% nog aan het twijfelen en 13% geeft aan beslist/waarschijnlijk niet te gaan.

Het aantal Nederlanders met zomervakantieplannen (11,2 miljoen) ligt daarmee iets hoger dan vorig jaar (+1%). Dit blijkt uit grootschalig onderzoek dat NBTC-NIPO Research heeft uitgevoerd naar de vakantieplannen van de Nederlandse bevolking.

Meer naar het buitenland

De meeste Nederlanders, ongeveer 7,9 miljoen, hebben plannen om in zomervakantie naar het buitenland te gaan. Dat zijn er 65.000 meer dan vorig jaar (+1%). Van de buitenlandse bestemmingen zijn Frankrijk en Spanje het meest populair. Italië en Groot-Brittannië laten de meeste groei zien.

Iets minder zomervakanties in eigen land

Na twee jaar van groei is de belangstelling voor een vakantie in eigen land licht gedaald en wel met ongeveer 40.000 plannen (-2%). Hiermee is Nederland komende zomer de vakantiebestemming voor zo’n 2,5 miljoen Nederlanders. Zo’n 800.000 Nederlanders hebben nog geen keus gemaakt voor een binnen- of buitenlandse vakantie.

Meer vroegboekingen

Van alle vakantiegangers die vooraf iets willen regelen voor komende zomer heeft ruim 30% dit begin januari reeds gedaan. Vergeleken met vorig jaar ligt het aantal gerealiseerde boekingen voor de zomervakantie daarmee zo’n 5% hoger.

Like dit artikel
Tweet dit artikel