Van-Star fietsendrager voor Volkswagen T5 en T6 campers

Fietsendrager Memo Europe

Van-Star wegdraaibare fietsendrager

BLEISWIJK – Memo Europe heeft al een groot assortiment camperaccessoires en fietsendragers, maar zal op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht evengoed nog een groot aantal nieuwe fietsendragers tonen.

Eén van die dragers is de Van-Star. Dit is een wegdraaibare fietsendrager voor montage op een Volkswagen T5 of T6 buscamper.

De Van-Star fietsendrager wordt op het chassis van de Volkswagen T5/T6 gemonteeerd, dus niet op de scharnieren van de achterdeuren. Dit zorgt er niet alleen voor dat de scharnieren niet overmatig worden belast door het gewicht van de fietsendrager en e-bikes, maar ook dat de e-bikes precies op kniehoogte staan waardoor hoog tillen niet meer nodig is.

Bijkomend voordeel is dat de deuren of achterklep, doordat de fietsendrager aan de rechterzijde wegdraait, vrij blijven en dus ook geopend kunnen worden. Dat betekent dat er dus altijd toegang tot de spullen achterin de camper is. Indien de drager niet gebruikt wordt, kan hij worden opgeklapt en desgewenst ook eenvoudig van het voertuig worden verwijderd.

De Van-Star drager is geschikt voor de Volkswagen Transporter of Multivan T5 en T6, al of niet in combinatie met een afneembare trekhaak, en heeft een maximale belasting van 60 kilo. Uitgeklapt steekt de stalen drager, die is afgewerkt met aluminium delen, ongeveer 70 cm uit en is 185 cm breed. Ingeklapt steekt de drager slechts 30 cm uit.

De dealers van Memo Europe leveren de drager geheel compleet voor het vervoer van twee (elektrische) fietsen, inclusief verlichtingsbalk, bekabeling en 13 polige Jaeger stekker. De voertuigspecifieke kabelset met stekkerdoos is echter niet inbegrepen en dient apart besteld te worden. De Van-Star is leverbaar vanaf € 1350,00 incl. btw. en excl. montagekosten. Om de fietsen te beschermen tegen weer en wind, is er optioneel ook een bijpassende fietshoes verkrijgbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel