Van-Swing zwenkmodule nu ook met scharnier aan linkerzijde leverbaar

Van-Swing zwenkmodule voor wegdraaibare fietsendrager

Van-Swing zwenkmodule voor fietsendrager nu ook met scharnier aan linkerzijde leverbaar

De bekende Van-Swing zwenkmodule voor fietsendragers is voortaan ook leverbaar met het scharnier aan de linkerzijde.

Voor wie niet bekend is met de Van-Swing: dit is een wegdraaibare zwenkmodule voor een fietsendrager, welke op de trekhaak van een buscamper wordt gemonteerd. Doordat je de drager hierdoor weg kunt draaien, kun je de achterdeuren bereiken zonder de fietsen(drager) te demonteren.

Wegdraaibare fietsendrager

Door die zwenkmodule op de trekhaak te monteren, kun je de fietsendrager wegdraaien. Zo kun je de achterdeuren van de camper openen zonder dat je eerst de fietsen van de drager moet halen of – afhankelijk van het model – zelfs de complete fietsendrager moet demonteren. Je kunt de Van-Swing met fietsen en al naar de zijkant wegdraaien. Dan kunnen beide achterdeuren gelijktijdig geopend kunnen worden.

Links scharnierend voor meer gebruiksgemak

Van-Swing zwenkmoduleMemo-Europe levert de Van-Swing voortaan ook met een scharnier aan de linkerzijde. Dit zorgt voor meer gebruiksgemak omdat je vanaf de rechterzijde dan niet meer om de fietsen hoeft te lopen om de achterdeuren te openen. Doordat de fietsendrager zich op kniehoogte bevindt, hoef je de fietsen niet al te hoog op te tillen. Dat maakt vooral het tillen van de toch wat zwaardere e-bikes een stuk gemakkelijker.

Eigen fietsendrager

De Van-Swing is bedoeld om daar de eigen fietsendrager op te monteren. Daardoor kan iedereen de meest geschikte fietsendrager uitzoeken en kunnen er dus ook veel verschillende soorten fietsen op de Van-Swing worden vervoerd. De zwenkmodule is afneembaar als je de trekhaak weer wilt gebruiken. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande montagepunten. Daardoor hoeven er geen modificaties aan het voertuig zelf te worden uitgevoerd.

Van-Swing

De Van-Swing is gemaakt van zwart gepoedercoat staal,heeft een draagvermogen 60 kilo en een verkoopprijs van 500 euro (inclusief BTW en exclusief montage). De zwenkmodule wordt geleverd inclusief een geïntegreerde 13-polige stekkerdoos om de bestaande stekkerdoos te verlengen. De module is niet geschikt om aanhanglast mee te trekken. Hij is geschikt voor alle Ducato modellen vanaf 2006, de Volkswagen T5 en T6 en de Renault Master van 2003 tot 2010. Op aanvraag kan de module ook worden geleverd voor andere voertuigen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel