VanCasco+ campercasco beleeft première op Caravan Salon

Horrex VanCasco+

VanCasco+ campercasco beleeft première op Caravan Salon

Camperbouwers die zich vooral specialiseren in het inrichten van buscampers maar er tegenop zien om ook de ombouw van de carrosserie te doen, zouden op de Caravan Salon 2019 kunnen kijken naar de nieuwe VanCasco+.

Horrex, onderdeel van de Driving Change groep, presenteert daar onder deze naam een innovatief en nieuw concept voor het ombouwen van buscampers.

Met dit nieuwe concept wil Horrex Nederlandse en Belgische camperbouwers de mogelijkheid bieden om een casco van een bestelbus aan te schaffen. Dat casco is al voorzien van vlakke acryl vensters, dakramen, horren en eventueel ook een slide-out systeem voor het vergroten van de binnenruimte.

Werk uit handen nemen

Op deze manier wil Horrex kleine tot middelgrote camperbouwers veel werk uit handen nemen. Will Spaninks, markertingmanager van Horrex: “Door de toenemende vraag naar buscampers lopen de levertijden snel op. Met VanCasco+ kunnen camperbouwers zich toeleggen op waar ze echt goed in zijn, het inrichten van de camper naar wens van de klant. Eventueel kan de converter zelf een campervan ter beschikking stellen of genoemde ramen met combiblinds of slide-out apart bij Horrex afnemen om zelf in te bouwen.” Voor de goede orde: Horrex levert deze casco’s alleen aan zakelijke afnemers, dus niet aan particulieren die zelf hun camper willen bouwen.

Caravan Salon

Op de beursvloer van de Caravan Salon zal er een casco van een Fiat Ducato met alle genoemde opties aanwezig zijn zodat de bezoekers met eigen ogen kunnen zien wat dit nieuwe concept precies inhoudt. Ook zal er op de Horrex stand een scherm met een VanCasco+ configurator aanwezig zijn. Hiermee kan de bezoeker zelf de beschikbare mogelijkheden kan kiezen en een indicatieve prijs bepalen. Het concept is naar verwachting vanaf komend najaar beschikbaar voor alle Nederlandse en Belgische camperbouwers die buscampers bouwen op basis van een Mercedes Sprinter en Fiat Ducato L2H2. In de toekomst zullen er meer merken en modellen volgen. In de demonstratiewagen op de beurs zal ook de nieuwe uitschuifbare buitenkeuken te zien zijn.

Samenwerking met Innova

In aanloop naar de Caravan Salon Düsseldorf kondigen Horrex en de Nederlandse camperbouwer Innova hun samenwerking op het gebied van camperbussen aan. Innova maakt exclusieve buscampers zoals de Mercedes Sprinter Roadtrip 595L, een seriemodel in luxe jachtstijl met lengtebedden, en is de is de eerste partner die met Horrex in zee gaat. Op de Horrex stand zal de Mercedes Sprinter Roadtrip 595S met slide-out getoond worden.

Groter bed

Horrex VanCasco+Directeur Geert Stiphout van Innova vertelt: “Met Inno Slide kan een 2-persoonsbed van 140 x 190 cm dwars achter in de camper geplaatst worden waar je nog steeds omheen kunt lopen, wat uniek is voor een bus. Een andere plaatsing van het bed in combinatie met een uitschuifbare en zeer ruime douchecabine maakt het ook mogelijk om extra stoelen te plaatsen en 4 in plaats van 2 passagiers te vervoeren.” Als een beperking van de loopruimte rond het bed geen probleem is, kan het bed ook geschikt worden gemaakt voor lange mensen. Het bed kan in dat geval maximaal 160 cm breed en 210 cm lang worden gemaakt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel