Vancubic; dé manier om snel zelf een camper te kunnen bouwen?

Vancubic campermodules

Vancubic; dé manier om snel zelf een camper te kunnen bouwen?

In een wereld waarin de behoefte aan flexibiliteit en vrijheid toeneemt, is het concept van modulaire campers een welkome innovatie. Maar is Vancubic echt de oplossing voor degenen die dromen van het bouwen van een eigen camper, zonder de technische rompslomp?

Het Spaanse Vancubic, gespecialiseerd in het ontwikkelen van modulaire camperoplossingen, biedt een aantal campermodules aan die een stuk verder gaan dan de gebruikelijke modules. Het meubelair is een stuk meer ‘af’ en ook completer, zo is er ook een douchemodule.

Vancubic modules

Vancubic is ontstaan uit de wens om kampeerders meer vrijheid en flexibiliteit te bieden. Het bedrijf biedt drie hoofdmodules aan: Vancubic Aventura, Vancubic Love en Vancubic Premium. Elk van deze modules is ontworpen om een specifieke behoefte te vervullen. De Aventura is bijvoorbeeld gericht op avontuurlijke reizigers, terwijl de Premium meer luxe biedt.

In tegenstelling tot de modules die bedoeld zijn om kleine bestelbusjes middels een bedbank en uitschuifbaar keukenblokje tot een camperbusje in te richten, zijn de modules van Vancubic meer bedoeld om de grotere bestelwagens om te bouwen tot meer volwaardige buscampers.

Vancubic campermodulesDe modules zijn ontworpen om te passen in een breed scala aan bestelwagens en zijn ook uitgerust met geavanceerde water- en elektriciteitssystemen. De afmetingen variëren, maar zijn over het algemeen compatibel met de meeste middelgrote tot grote bestelwagens.

Vancubic biedt de mogelijkheid om extra componenten toe te voegen, zoals zonnepanelen of een extra bed, waardoor de modules aanpasbaar zijn aan de individuele behoeften van de gebruiker.

Installatiegemak

Een van de meest opvallende kenmerken van de Vancubic-modules is het gemak waarmee je ze kunt installeren. Volgens het bedrijf kunnen de modules binnen een uur worden geïnstalleerd, wat de toegankelijkheid voor doe-het-zelvers vergroot. De kosten van de modules variëren uiteraard aan de hand van de specificaties en de benodigde extra componenten. De Vancubic modules zijn verkrijgbaar via de officiële website van Vancubic en geselecteerde dealers.

Vancubic biedt een uitgebreide klantenservice, inclusief installatiehandleidingen en online ondersteuning. Dit moet de drempel verlagen voor mensen die wellicht niet zo technisch onderlegd zijn, maar toch de vrijheid van een camper willen ervaren.

Duurzame materialen

Het bedrijf legt een sterke nadruk op duurzaamheid. De modules zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen die niet alleen robuust maar ook milieuvriendelijk zijn. Dit maakt Vancubic ook een aantrekkelijke optie voor de milieubewuste kampeerder.

Interessante oplossing

Vancubic biedt een interessante en flexibele oplossing voor diegenen die de wereld willen verkennen vanuit het comfort van hun eigen, gepersonaliseerde camper. Het Spaanse bedrijf biedt ook de minder handige zelfbouwers een scala aan opties waarbij de focus ligt op gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Daarmee biedt het bedrijf een aantrekkelijk alternatief in de groeiende markt van campermodules.

Maar, zoals altijd, is een zorgvuldige overweging van alle factoren essentieel voordat men tot aankoop overgaat. Het zelf bouwen van een camper is minder makkelijk dan het lijkt. Vooral zaken als de ramen, de isolatie en de afwerking van wanden en plafond zijn niet zo eenvoudig, en ook de elektrische installatie vereist de nodige kennis.

Like dit artikel
Tweet dit artikel