Vantourer buscampers nu ook in een compacter formaat

Vantourer VT540 Cross Edition

Vantourer buscampers nu ook in 540 cm lengte

ZOETERMEER – Met de opkomst van de buscampers is er met name in Duitsland een tweede trend ontstaan. Daar willen steeds meer mensen hun buscamper als allround vrijetijdsvoertuig of zelfs voor dagelijks vervoer gebruiken.

Omdat het met name bij dagelijks vervoer prettig is dat de buscamper niet al te groot is, zien we vooral veel  heel compacte buscampers op de markt verschijnen. Ook Vantourer haakt in op deze trend.

Dit nog vrij jonge Duitse merk breidt het programma uit met de VT540. Zoals de naam al doet vermoeden is deze (net geen) 540 cm lang, waarmee hij qua lekker wendbaar is zodat je ook goed in het stadsverkeer mee kunt komen. Qua lengte past hij ook in nagenoeg iedere parkeerplaats. Qua breedte zal dat niet altijd het geval zijn. Dat geldt ook voor de hoogte, want door het verhoogde dak zijn nagenoeg alle parkeergarages taboe voor deze buscamper.

Vantourer heeft de nieuwe 540 achterin voorzien van een dwars geplaatst tweepersoons bed. Je kunt het bed omhoog klappen om zodoende meer bergruimte te realiseren. Verder is de buscamper ondanks de compacte afmetingen voorzien van een was/toiletruimte en een koelkast met een inhoud van 65 liter. Een dieselverwarming zorgt voor een behaaglijk binnenklimaat tijdens koude dagen.

Optioneel is er een hefdak leverbaar, waarmee je nog 2 extra slaapplaatsen kunt creëren. De nieuwe Vantourer VT 540 is vooralsnog alleen leverbaar in een gelimiteerde oplage als „Cross Edition“ in staalgrijs metallic. Dit model wordt op basis van een Peugeot Boxer gebouwd. Later dit voorjaar komt ook de standaard versie op basis van de (gebruikelijke) Fiat Ducato beschikbaar. Dan hebben kopers  ook de keus uit verschillende uitrustingsvarianten en carrossiekleuren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel