VANtourer model 2017 biedt meer ruimte en comfort

VANtourer buscamper hefdak

De VANtourer buscampers zijn voortaan ook met een extra hefdak leverbaar

DÜSSELDORF – Het in ons land nog niet zo bekende Duitse merk VANtourer presenteerde met de 2017 modellen op de Caravan Salon in Düsseldorf alweer de vierde generatie van de VANTourer buscampers.

VANtourer, dat in Nederland via Camperdream in Nijverdal wordt verkocht, gaat met 4 modellen het komende kampeerseizoen in. Het programma van VANtourer bestaat in modeljaar 2017 uit de VANTourer 600, de 600L en de 630 alsmede de speciale VANTourer 600L Cross Edition op een Peugeot chassis.

Alle VANtourer modellen, die overigens bij Knaus worden gebouwd, zijn voortaan leverbaar met een nieuw, zelf ontwikkeld hefdak. Hiermee zijn er in de campers desgewenst 4 slaapplaatsen beschikbaar. Indien gewenst kan dit ook in bestaande VANtourer campers worden gebouwd. Ook zijn de 2017 modellen optioneel leverbaar met Isofix bevestigingen voor kinderzitjes.

Af fabriek worden de 2017 modellen met een compacte wasruimte geleverd. De bergruimte in de wasruimte is verbeterd door het aanbrengen van een kastje tegen het dak, met geïntegreerde spiegel. Optioneel is er ook een grotere wasruimte verkrijgbaar. De deur van deze wasruimte is overigens verbeterd en is stabieler dan die van de voorgaande modellen.

Bij de nieuwste VANtourer modellen is er ook een uitstroomopening voor de verwarming onder de tafel aangebracht zodat de zitgroep aangenaam kan worden verwarmd. De eventuele passagiers moeten het dan niet alleen maar doen met de luchtstroon die vanuit de cabine komt. Het nieuwe dakluik zorgt voor een verbeterde daglichttoetreding in het interieur en de kookplaat is voortaan voorzien van automatische ontsteking.

VANtourer 600 model 2017De uitrustingsniveaus zijn voor modeljaar 2017 iets veranderd. Het basismodel, dat tot dusver Activ heette, is nu gewoon de VANtourer. Het Comfort pakket blijft zoals het is. Het Prime is het meest complete pakket, dat wordt nu aangevuld met extra sfeerverlichting. Alle VANtourer buscampers worden –met uitzondering van de speciale VANTourer 600L Cross Edition- op een Fiat Ducato met een 115 pk dieselmotor gebouwd. Optioneel zijn motoren van 130, 148 en 177 pk leverbaar.

Wie van een kleurtje houdt, kan bij VANtourer prima aan zijn of haar trekken komen. Standaard zijn de campers o.a. verkrijgbaar in wit, blauw, rood, rood-metallic, zwart-metallic, staalkgrijs, zilvergrijs en champagne, terwijl er op aanvraag nog meer kleuren leverbaar zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel