VanTourer Urban op Mercedes Vito basis

VanTourer Urban buscamper

VanTourer Urban op Mercedes Vito basis

Op de Caravan Salon in Düsseldorf presenteert buscamperspecialist Vantourer de nieuwe Urban. Een uitzonderlijk compacte buscamper voor Vantourer, dat zich normaal gesproken richt op de wat grotere buscampers op een Fiat Ducato.

De nieuwe buscamper van Vantourer is slechts 5,13 meter lang, waardoor deze ook uitstekend geschikt is voor dagelijks gebruik. Dat is ook precies de achterliggende gedachte van Vantourer, en daar is de naam Urban ook op geïnspireerd.

De VanTourer Urban is verkrijgbaar in drie versies: Base (102 pk), Comfort en Prime (136, 176 en 239 pk). Hij is optioneel ook verkrijgbaar met vierwielaandrijving en heeft standaard een hefdak met daarin een niet al te ruim bemeten tweepersoonsbed van 1,91 bij 1,07 meter. De bank van de Duitse fabrikant Aguti kan door het neerklappen van de rugleuning worden omgebouwd tot een slaapbank.

Bij de Comfort en Prime modellen kan de keuken via een tweede schuifdeur aan de bestuurderszijde worden verwijderd en buiten worden gebruikt. Hiervoor zijn aan de buitenzijde een stroom-, gas- en wateraansluiting geïnstalleerd.

Wie de Vantourer Urban niet als camper of personenbusje wil gebruiken, kan dankzij het handige railsysteem de bank helemaal naar voren schuiven of zelfs verwijderen zodat je een hele grote bergruimte hebt.

De Urban Base is in Duitsland verkrijgbaar vanaf 49.900 euro. In Nederland komt daar de BPM nog bij.

Like dit artikel
Tweet dit artikel