Vanufactur presenteert demontabele camperinrichting op CMT Stuttgart

Vanufactur Tescout

Vanufactur presenteert demontabele camperinrichting op CMT Stuttgart

ZOETERMEER – De in het Duitse Hagen gevestigde camperbouwer Vanufactur is heeft vooral naamsbekendheid opgebouwd met de Terracamper, Dogscamper en Flowcamper.

Dit zijn buscampers die ieder een geheel specifiek karakter hebben, en derhalve ook onder onderscheidende namen worden verkocht.

Maar Vanufactur is nu ook bezig met een ombouwset, waarmee je een Volkswagen T6 of een  Mercedes Vito makkelijk en snel kunt voorzien van een camperinrichting. De Tescout, zoals deze ombouwset gaat heten, is een modulair blok dat via de achterzijde in het voertuig wordt geplaatst. Het nieuws is allemaal nog vers van de pers, want de unit zal pas in 2018 leverbaar zijn. Voor zover we nu weten kan de Tescout unit snel worden ge(de)monteerd en biedt hij opbergruimte in de vorm van 6 lades. Daarvan zijn er 2 van buiten uit bereikbaar, en 4 van binnen. Bovendien zijn 2 daarvan bedoeld om een koelbox of chemisch toilet in te plaatsen. Als alternatief kan er ook een douchebak in worden geplaatst, zodat je in de camper ook kunt douchen.

Vanufactur TescoutDe Tescout biedt verder een in de lengte geplaatste tweepersoons bed, met de afmetingen van 200 x 160 cm. Als het bed is ingeklapt, komt het technische gedeelte van de Tescout in beeld. Dat technische gedeelte loopt lamgs de linkerzijde door tot aan de bestuurdersstoel. In de Tescout bevinden zich onder meer een verswatertank en boiler.

De Tescout unit gaat ongeveer 17.000 euro kosten en zal zijn wereldpremière beleven op de CMT in Stuttgart.

Like dit artikel
Tweet dit artikel