Vaude gaat kapok toepassen in slaapzakken

Vaude gaat kapok toepassen in slaapzakken

Vaude gaat kapok toepassen in slaapzakken

Duurzaamheid komt steeds hoger in in het vaandel te staan bij Vaude. Zo voorziet de Duitse outdoorgigant haar producten van labels die de duurzaamheid aantonen en introduceert het meerdere duurzame slaapzakken, waaronder de Meglis Eco Syn 700.

De vulling van de Meglis bestaat voor 30% uit kapok, een plantaardig alternatief voor dons zoals dat ook wel in kussens wordt gebruikt. Daarnaast zijn de tijk aan de binnenzijde en buitenzijde van de slaapzak geheel van gerecycled polyamide vervaardigd.

Zo min mogelijk naden en stof

Tijdens het ontwerpen van de Meglis Eco was het uitgangspunt om zo min mogelijk naden en materiaal te gebruiken. Op deze manier werd de ecologische voetafdruk van de slaapzak geminimaliseerd. Daarnaast was ook het gebruik van duurzame en gerecyclede materialen een prioriteit. Daarom heeft Vaude gekozen voor een vulling met 30% kapok. De rest van de isolatie bestaat uit het welbekende synthetische Primaloft, wat vervaardigd is van gerecyclede polyester vezels.

Spiraalvormige stretch constructie

Dankzij de spiraalvormige “4-way stretch” constructie wordt de gebruiker nauw omsloten maar is er tegelijkertijd genoeg bewegingsvrijheid. Het typische benauwde gevoel dat sommige mensen in mummy-vormige slaapzakken ervaren is hiermee verleden tijd. Bovendien heeft de spiraalvormige constructie als voordeel dat er zo min mogelijk materiaal en naden wordt gebruikt. Dit is niet alleen extra duurzaam, maar het gebrek aan naden maakt ook dat er minder warmte ontsnapt. De Meglic Eco Syn 700 is daarnaast voorzien van handige extra’s zoals twee arm-openingen en een 2-wegs hoofd ritssluiting.

Meglis-familie

Vaude gaat kapok toepassen in slaapzakken

De Meglis Eco Syn 700 is slechts één slaapzak van de grotere Meglis-familie. Met zijn comforttemperatuur van 5 °C is de Syn 700 ideaal voor gebruik in de lente, zomer en herfst. De Meglis familie bestaat uit drie verschillende slaapzakken, elk met een andere vulling: de Syn 300, de Syn 700 en de Syn 1100. De Syn 300 is de ideale slaapzak voor warme zomernachten, terwijl de Eco Syn 1100 een comforttemperatuur van maar liefst -5 °C heeft. Daarnaast bestaat er voor elk van de beschreven slaapzakken ook een XL-model met een lengte van 205 cm.

Komende zomer in de winkels

De nieuwe duurzame Meglis-familie van Vaude zal beschikbaar zijn vanaf de zomer van 2020. Adviesprijzen zijn vooralsnog onbekend.

Like dit artikel
Tweet dit artikel