Vaude Gamplüt: jas, deken en slaapzak in één

Vaude Gamplüt slaapzak

Vaude Gamplüt – Jas, deken en slaapzak in één

FRIEDRICHSHAFEN – Op de Outdoor Messe in het Duitse Friedrichshafen presenteerde Vaude begin deze zomer een gedurfd concept, namelijk een slaapzak die je ook als deken en jas kunt gebruiken.

Zoals je op de foto kunt zien, is het niet echt een jas waarmee je vol trots op de catwalk zult lopen. De functionaliteit, of in dit geval: de multifunctionaliteit, staat hier duidelijk voorop.

Als basis is Vaude bij de Gamplüt duidelijk uitgegaan van een mummieslaapzak. Standaard kun je hem uiteraard ook zo gebruiken. Maar de twee uitstulpingen voor de armen bieden hem extra mogelijkheden. Je kunt daar je armen in steken en dan je handen door de openingen in de uiteinden daarvan doen. Op die manier kun je hem dus ook gebruiken om lekker warm nog even een boek te lezen, of om ’s ochtends alvast het water aan de kook te brengen voordat je uit je slaapzak de kou in moet. Als je dan ook nog het voeteneinde opent, dan kun je daar de benen door naar buiten steken en de slaapzak zo ook nog als jas gebruiken. Je kunt de slaapzak ook helemaal open ritsen, en hem dan als deken voor 2 personen gebruiken.

De Vaude Gamplüt heeft een vulling van kunststofvezels. Vaude maakt daarbij gebruik van een sneldrogende 7D Sensofiber polyestervulling, dat ook in vochtige toestand nog goed ventileert en weinig weegt. Daarnaast biedt dit materiaal een prima isolatie en voelt het ook comfortabel aan. De 1.250 g wegende Gamplüt 250 is bedoeld voor zomerse omstandigheden. Voor temperaturen tot -4 °C is er de Gamplüt 800, en voor wie er iets tussen in zoekt is er de Gamplüt 450.

De nieuwe Gamplüt slaapzak zal beschikbaar zijn voor het zomerseizoen van 2018.

Like dit artikel
Tweet dit artikel