Vaude Magus 20: veelzijdige rugzak met Aeroflex 3D draagsysteem

Vaude Magus 20 wandelrugzak

Vaude Magus 20: veelzijdige rugzak met Aeroflex 3D draagsysteem

De nieuwe Magus 20 van Vaude is een wandelrugzak maar is eigenlijk zo veelzijdig dat je hem voor van alles kunt gebruiken.

Hij is uitgerust met het innovatieve, ventilerende Aeroflex 3D draagsysteem waardoor deze duizendpoot uitstekend van pas komt bij het wandelen, fietsen en andere outdoor-activiteiten.

Gerecyclede materialen

Vaude is een van de kampeer- en outdoormerken die ontzettend veel belang hecht aan het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Daarom heeft Vaude voor de Magus 20 gerecyclede materialen gebruikt. Bij het robuuste 600D polyester-basismateriaal van de Magus 20 wordt voor de helft gerecycled PET van oude drinkflessen gebruikt. Bovendien is hij dankzij een PFC-vrije DWR-behandeling met Eco Finish milieuvriendelijk waterafstotend gemaakt. Hij draagt dan ook het Vaude Green Shape-label. Dat staat voor een milieuvriendelijk, functioneel product van duurzame en Bluesign-gecertificeerde materialen.

Aeroflex 3D draagsysteem

Vaude Magus 20 wandelrugzakVaude kiest ook voor de Magus 20 voor het bewezen 3D Aeroflex rugsysteem. Dat draagsysteem combineert een hoge mate aan bewegingsvrijheid garandeert met een optimale ventilatie van de rug. Wetenschappelijke studies op de Technische Hogeschool van Wenen hebben aangetoond, dat de warmtestuwing met dit innovatieve draagsysteem met ongeveer 42 procent wordt gereduceerd. Ook lieten de studies zien dat een optimale luchtcirculatie het vocht op de rug met ongeveer 23 procent reduceert. Het resultaat is een aangenaam droog draaggevoel – ook als er eens veel inspanningen moeten worden geleverd. In combinatie met de ergonomisch perfect aangepaste ErgoShape schouderbanden worden er uitstekende ventilerende eigenschappen en een aangename lastenverdeling geboden.

Veelzijdig door op de praktijk gerichte features

Als je de heupriem van de Magus 20 bij citytrips of op weg naar werk, school of studie niet nodig hebt, kun je deze gemakkelijk weghalen. Ook aan de binnenzijde heeft Vaude deze rugzak goed uitgekiend. Reisdocumenten, reservekleding en proviand kunnen gemakkelijk worden opgeborgen in het ruime hoofdvak. De meegeleverde regenhoes houdt de inhoud goed droog. Twee mesh zijvakken bieden opbergruimte voor voorwerpen die je snel bij de hand wilt hebben. Bovendien kan de Magus 20 met een drinksysteem worden uitgerust. De Magus 20 is – net als zijn grote broer Magus 26 – vanaf voorjaar 2020 in vier kleurstellingen in de winkel verkrijgbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel