Nieuwe Vaude kinderslaapzakken

Vaude verstelbare kinderslaapzakken

Nieuwe Vaude kinderslaapzakken

De Duitse buitensport- en kampeerspecialist Vaude introduceert twee nieuwe kinderslaapzakken. Dit zijn niet zomaar normale slaapzakken die een maatje kleiner zijn gemaakt, deze zijn echt specifiek voor kinderen ontwikkeld.

De Alpli is ontwikkeld voor kinderen tussen de 3 en 8 jaar, de Kobel is voor wat grotere kinderen ontworpen. Beide zijn overigens zogenaamde mummieslaapzakken. Deze bieden nog steeds de beste combinatie van gewicht, pakmaat en warmte-isolatie.

Verstelbaar

De Alpli Adjust 400 SYN, zoals deze slaapzak voluit heet, heeft een kindvriendelijke uilenontwerp. De kleurstelling is in Baltic Bleu. De andere kinderslaapzak, de Kobel Adjust 500 SYN, is ook in deze kleuren uitgevoerd zodat ze naast elkaar ook echte broertjes of zusjes zijn. Beide slaapzakken zijn in lengte verstelbaar, vandaar ook de toevoeging ‘Adjust’ aan de naam. De Kobel Adjust 500 SYN kun je door middel van een ritssluiting eenvoudig verlengen van 130 naar 165 centimeter. De kleinere Alpli 350 SYN kan van 105 naar 135 centimeter verlengd worden zodat beide slaapzakken als het ware met de kinderen meegroeien. Doordat de slaapzakken zo altijd de goede lengte hebben, wordt het volume van de voetbox bij kleine kinderen beperkt en wordt de slaapzak ook bij de voeten sneller warm.

Huidvriendelijke stof

Om de kinderen alle warmte te geven die ze nodig hebben, zijn ze voorzien van een hoogwaardige isolatie en een warmtekraag. Ook hebben ze een voorgevormde capuchon en een bijzonder huidvriendelijk en zacht materiaal aan de binnenzijde. Alle gebruikte materialen zijn overigens getest op schadelijke stoffen en dragen het zogenaamde ‘Bluesign’, iets wat nog altijd een zeldzaamheid bij kinderslaapzakken is. – geven ook de ouders een goede nachtrust.

Armopeningen

De Kobel beschikt over een bijzonder slim detail: armopeningen aan de zijkanten. Daardoor kan de slaapzak tijdens het spelen, bij het kampvuur en bij het ontbijt in de tent gewoon aan blijven.

Praktisch

De Alpli is geoptimaliseerd voor de bediening van de rits vanaf de buitzijde (dus door de ouders) geoptimaliseerd. Uiteraard kan hij ook gemakkelijk van binnenuit worden bediend.

Like dit artikel
Tweet dit artikel