Vaude Space SUL 1-2P Seamless: ultralichtgewicht tent

Vaude Space SUL 1-2P Seamless tent

Vaude Space SUL 1-2P Seamless: ultralichtgewicht tent

Dankzij de komst en toepassing van nog lichtere materialen, hebben lichtgewicht kamperen de laatste jaren een behoorlijke evolutie ondergaan. We hoeven daardoor absoluut geen genoegen meer te nemen met tenten en rugzakken die beduidend meer dan twee kilo wegen.

Wie zijn uitrusting een beetje goed uitkient, heeft tegenwoordig zo een paar kilo minder op de schouders of bagagedrager dan vroeger. Dat loopt en rijdt niet alleen prettiger maar vergroot vaak ook de actieradius.

Bovendien zijn de spullen dankzij die moderne materialen ook veel beter bestand tegen regen. In het verleden hadden lichtgewicht tenten bijvoorbeeld wel eens last van lekkage. Met de modernere materialen behoort die lekkage voorgoed tot het verleden. Een goed voorbeeld daarvan is Vaude Space SUL 1-2P Seamless. Dit is een lichtgewicht tent van slechts 1400 gram en een pakvolume van 40 x 12 cm. Hoewel nog niet zo lang op de markt is, heeft hij bewezen een echte alleskunner te zijn. De tent is dan ook erg populair onder bergklimmers, ultralichtgewicht kampeerders, fietskampeerders en motorrijders.

Waterdicht dankzij innovatieve naadtechnologie

Er wordt door Vaude een zeer specifieke naadtechnologie toegepast. De materialen zijn niet aan elkaar gestikt, maar gelijmd. Vervolgens is het materiaal aan beide zijden gesiliconiseerd. Het lijmen zorgt voor een grotere sterkte dan bij conventioneel gestukte naden, het siliconiseren zorgt voor een uitstekende waterdichtheid.

Veel ruimte en ventilatie door uitgekiende constructie

Vaude heeft de Space SUL 1-2P Seamless zo ontworpen, dat de wanden vrij recht omhoog staan. Daardoor heb je veel meer bruikbare ruimte in de tent en zit je veel minder snel tegen het tentdoek aan. Door de grote meshramen en de ventilatie-openingen in de nok van de tent kan de lucht vrij circuleren. Dit zorgt voor een aangenamer klimaat in de tent en vermindert de condensvorming.

Milieuvriendelijk materiaal

Ook deze Vaude tent heeft het Vaude Green Shape Label. Dat garandeert dat de tent is vervaardigd van milieuvriendelijke materialen, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Zo zijn de stokken van DAC, één van de beste fabrikanten op dit gebied. Het tentdoek is geheel vrij van PVC en bevat dus ook geen schadelijke weekmakers.

Like dit artikel
Tweet dit artikel