Vaude vernieuwt Mark-tentenserie

Vaude Mark tent model 2019

Vaude vernieuwt Mark-tentenserie

De Duitse buitensportspecialist Vaude ontwikkelt al sinds de jaren 80 tenten voor buitensporters en lichtgewicht kampeerders. De 3-4 persoons Mark is een van de meest klassieke tenten van Vaude.

Dit model bestaat alweer zo’n 30 jaar en is een van de meest succesvolle tenten van Vaude. Komend voorjaar introduceert Vaude een geheel vernieuwde versie van de Mark.

Typische 4-seizoentent

De Mark is een typische 4-seizoenstent. Hij is erg windvast, kan door zijn robuuste bouw en ronde vorm ook tegen een aardig pak sneeuw. Dankzij de stabiele constructie en regenbestendige ventilatie-openingen garandeert de tent een aangenaam binnenklimaat. Zo kunnen ook langere regenperiodes zonder ‘cabine koorts’ worden uitgezeten. De XT-versie biedt de gebruikers dankzij de afsluitbare luifel ook voldoende ruimte om overdekt een potje te koken. Hiermee biedt de Mark een vertrouwd en veilig onderkomen bij alle jaargetijden.

Double-pitching principe

Vaude Mark tent model 2019Een van de sterke punten van de Mark is de constructie van de boogstokken. Het double-pitching principe maakt deze tent zeer gemakkelijk op te zetten omdat binnen- en buitentent samen worden opgezet. De elastische koorden worden om de vrijstaande stokken gewikkeld en maken de tent daardoor zeer snel op te zetten. Ook beginners kunnen de tent in minder dan 3 minuten opzetten. De constructie biedt door de elastische koorden nauwelijks luchtweerstand en is zeer stabiel, zelfs bij stormkracht. Voor de vernieuwde versie van de Mark werkten de ontwikkelaars van Vaude samen met de alu-stokkenspecialist DAC uit Zuid-Korea. Deze firma produceert niet alleen het speciale verbindingsstuk voor de stokken maar heeft de stormvastheid van de constructie ook in de eigen windtunnel getest.

Lichtgewicht

De flysheet van 40 D Ripstop polyamide is aan beide zijden gesiliconiseerd en heeft een waterkolom van 3000 mm. De gelamineerde tentbodem is zeer robuust (40 D Ripstop polyamide, 10.000 mm) en daardoor bestand tegen verschillende ondergronden zoals rotsen, zand, sneeuw of modderige weide en is ook resistent tegen mierenzuur. Mede dankzij de steeds lichtere materialen heeft de Mark een gewicht van minder dan 3 kilo. De Mark-tenten zijn vanaf voorjaar 2019 bij de dealers verkrijgbaar in de kleur groen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel