VB SemiAir hulpluchtveersysteem voor VW Crafter en MAN TGE

VB SemiAir hulpluchtveersysteem

VB SemiAir hulpluchtveersysteem voor VW Crafter en MAN TGE

ZOETERMEER – Nu de Volkswagen Crafter en het gelijkwaardige zustervoertuig MAN TGE een tijdje verkrijgbaar zijn, neemt de vraag naar toebehoren en accessoires voor deze voertuigen toe.

VB Airsuspension, dat al een complete set luchtvering voor deze voertuigen in het programma had opgenomen, introduceert nu ook een set luchtvering die alleen als hulpvering werkt.

Niet iedereen heeft immers behoefte aan volledige luchtvering. Wie regelmatig met zware lasten rond rijdt, kan echter wel de behoefte hebben om de vering van het voertuig makkelijk aan te kunnen passen aan de andere lading. Dat kan prima met hulpluchtvering, zoals het nieuwe VB-SemiAir systeem.

Met dat SemiAir systeem kun je de vering zowel handmatig als automatisch aanpassen aan de belading van het voertuig. Doordat het systeem de normale vering ondersteunt, wordt de veerweg verlengd en daarmee ook het rijcomfort verhoogd.

Het VB SemiAir systeem is leverbaar voor de nieuwe Crafter en TGE in de uitvoering met voorwielaandrijving, en een MTM van 3000 tot 4000 kilo. Sets voor de andere uitvoeringen zijn nog in ontwikkeling. Het systeem kan eenvoudig door de vakman worden gemonteerd waarna het ‘Plug & Play’ werkt.

Er zijn drie versies:

  • VB-SemiAir-Basisset
    Het VB-SemiAir basissysteem bestaat uit 2 luchtbalgen, bevestigingsmateriaal en 2 vulnippels. Het systeem moet met behulp van externe luchtdruk, bijvoorbeeld uit een losse compressor, op druk worden gebracht.
  • VB-SemiAir-Komfortset
    Deze set bevat het VB-SemiAir basissysteem en een bedieningsunit met 2 manometers, bedieningsschakelaars en een compressor.
  • VB-LevelAir
    Deze set is nog uitgebreider en bevat behalve de bovengenoemde componenten ook een automatische hoogteregeling.
Like dit artikel
Tweet dit artikel