VDL Hapro lanceert daktenten met in EU gesourcete onderdelen

VDL Hapro daktenten

VDL Hapro lanceert daktenten met in EU gesourcete onderdelen

De roep om duurzaamheid en lokale productie klinkt ook in de kampeerbranche steeds luider. Daarom zet VDL Hapro, in samenwerking met De Waard Tenten, een flinke stap voorwaarts op dat gebied met de lancering van de Vista L en Vista XL daktenten.

Hiermee biedt het bedrijf niet alleen een staaltje van Nederlandse innovatie maar zet het ook sterk in op het gebruik van in de EU gesourcete onderdelen. Met deze ontwikkeling willen deze bedrijven een nieuw tijdperk inluiden voor kampeerliefhebbers die waarde hechten aan kwaliteit, comfort én milieubewustzijn.

Unieke samenwerking

De Vista L en Vista XL zijn het resultaat van een unieke samenwerking tussen twee Nederlandse bedrijven met een rijke geschiedenis in hun respectievelijke sectoren. VDL Hapro, bekend om zijn bijdrage aan de wellness- en vrijetijdsbranche, en De Waard, een icoon op het gebied van kwaliteitstenten, hebben hun krachten gebundeld om iets bijzonders te creëren. Deze samenwerking benadrukt de toewijding aan lokale productie en de wens om kampeerders een product van ongekende kwaliteit te bieden.

Met de introductie van de Vista L en Vista XL zet VDL Hapro een nieuwe standaard in de wereld van kampeeruitrusting. Deze daktenten zijn niet alleen een toonbeeld van Nederlandse ingenieurskunst en duurzaamheid, maar ze bieden ook een nieuw niveau van comfort en gemak voor avonturiers.

Eenvoudig op te zetten

Wat maakt de Vista daktenten zo speciaal? Ten eerste, de eenvoud waarmee ze opgezet kunnen worden – binnen een mum van tijd is je slaapplaats gereed. Dan is er het comfort: een koudschuim matras garandeert een goede nachtrust, terwijl het dubbeldaks 235 grams katoenen tentdoek en de geïntegreerde ventilatie voor een aangenaam binnenklimaat zorgen. De tenten zijn uitgerust met handige features zoals een panoramisch dakraam en geïntegreerde LED-verlichting.

Made in Holland

De productie van deze daktenten in Nederland, met onderdelen die volledig uit de EU komen, spreekt boekdelen over VDL Hapro’s inzet voor duurzaamheid. Het gaat hier niet alleen om de kwaliteit van het eindproduct, maar ook om het ondersteunen van de lokale economie en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Dit aspect zal ongetwijfeld resoneren bij een groeiend segment van de markt dat bewust kiest voor producten met een transparante en duurzame herkomst.

De daktenten van VDL Hapro worden vervaardigd in de nieuwe productielijn van het VDL-bedrijf in het Zeeuwse Kapelle. Met een gepland jaarlijks productieaantal van 1200 eenheden in het vooruitzicht, is de verwachting dat vele kampeerders de Vista daktenten zullen omarmen als hun nieuwe thuis weg van huis.

Like dit artikel
Tweet dit artikel