Veel campings in Schoorl opgedoekt

SchoorlSCHOORL – In een relatief korte periode zijn elf kampeerterreinen in het Noord-Hollandse dorp Schoorl opgedoekt.

Projectontwikkelaars waren op zoek naar ruimte voor diverse bouwprojecten, waaronder bungalowparken en de campingeigenaren boden die ruimte. Op vaak behoorlijk verouderde campings lopen nu geen mensen meer met een rol papier onder hun arm naar het toiletgebouw.

De recreatiebranche in het duindorp begon in 1998 met de metamorfose. De vakantiehuisjes en kampeerplaatsen op camping De Bremakker verdwenen en maakten plaats voor seniorenwoningen. Camping De Bosrand volgde, de houten huisjes werden afgebroken en er kwamen bungalows voor terug. De grote verdwijntruc werd vervolgens toegepast op camping Elba. Vakantieverblijf de Schoorlse Duinen met 47 woningen ontstond op de plek waar ooit plaats was voor 122 tenten, campers en caravans.

Opvolging

Meer kampeerterreinen volgden. De eigenaren wilden het wat kalmer aan doen nadat ze vaak jarenlang met hart en ziel hadden gewerkt aan hun camping. De redenen liepen uiteen van geen opvolgers hebben en niet meer kunnen voldoen aan de eisen van de moderne tijd tot gezondheidsproblemen en hoge leeftijd.

De 58 huisjes en kampeerplaatsen van camping het Koekoeksbos maakten na ruim een halve eeuw plaats  voor Scorleduyn, een nieuw park met 44 buitenverblijven. Camping Koningshof ging weg en ook De Branding bestaat niet meer. Luxe vakantiewoningen staan er nu te pronken. Op de plaats van camping ’t Hoogje staan nu alweer een aantal jaar een elftal bungalows met rieten dak. Ook één van de bekendere kampeerterreinen in het dorp, genaamd Mooi Schoorl, gaat verdwijnen en maakt plaats voor een villapark.

Recent

De poorten van De Duinvoet sloten onlangs. Momenteel worden op deze plek huisjes gebouwd, die de herinnering aan het knusse kampeerterreintje moet laten vervagen. De exploitatie van ’t Hontbos is een paar jaar geleden gestopt. Het is nog onbekend wat de bestemming voor dit terrein zal zijn. Camping Het Lange veld werd door zijn eigenaar gerenoveerd en kan nog wel meedoen met de moderne tijd.

Bron: Dichtbij.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel