Veel nieuws bij Carado voor modeljaar 2021

Carado modeljaar 2021

Veel nieuws bij Carado voor modeljaar 2021

Carado presenteert komend modeljaar speciale edities van zijn campers en buscampers, genaamd Clever en Clever+. Beide versies zijn, zoals gebruikelijk bij dit soort modellen, extra compleet uitgerust en worden tegen een aantrekkelijke prijs aangeboden.

Daarnaast heeft Carado diverse slimme verbeteringen aan diverse modellen doorgevoerd en vult het het assortiment in modeljaar 2021 aan met drie nieuwe indelingen.

V339: Compacte halfintegraal met queensbed

Nieuw in het Carado programma is de V339. De ‘V’ staat hierbij voor ‘Van’ waarmee men verwarrend genoeg geen buscamper maar een heel compacte halfintegraal camper bedoelt. De V339 is slechts 6,86 m lang maar is evengoed voorzien van een vrijstaand queensize bed. Dit is verstelbaar gemaakt zodat er overdag genoeg bewegingsruimte rondom het bed is. Om een ‘hokkerig’ effect te voorkomen is de garderobekast halfhoog uitgevoerd. Deze onderbreekt de zichtlijn daardoor niet en zorg voor een goede ruimtelijk indruk. Hij dient tevens als opbergruimte voor het koffiezetapparaat. Ook het woongedeelte oogt ruim en open door de open zichtas naar achteren en de goede lichtinval. Het woon- en slaapgedeelte kan door middel van een scherm van elkaar worden afgesloten, als daar behoefte voor is.

Alle Carado Vans worden in modeljaar 2021 overigens standaard uitgerust met de Grafit woonwereld.

T459: Halfintegraal met tegenover elkaar liggende banken en queensbed

Indelingen met twee tegenover elkaar liggende banken worden de laatste tijd steeds vaker gevraagd. Ook Carado komt nu tegemoet aan deze vraag en introduceert de T459, een 7,40 m lange halfintegraal camper met een dergelijke indeling. Deze camper biedt, inclusief de draaibare voorstoelen, zitruimte voor zes personen. Het slimme, opvouwbare tafelblad neemt nauwelijks ruimte in beslag als het niet in gebruik is. De banken kunnen als er met de camper wordt gereden worden omgebouwd tot stoelen. Daardoor ontstaan er twee passagiersstoelen in de rijrichting. Achterin heeft de camper een queensbed, met daaronder een heleboel opbergruimte. De was/toiletruimte en de daar tegenover liggende doucheruimte zorgen tussen een optische scheiding tussen het woon- en slaapgedeelte.

Alle Carado-halfintegraal campers worden in modeljaar 2021 voorzien van een aantrekkelijke bekleding achter het bed met sfeervolle LED-verlichting en een keukenraambekleding met aangename indirecte verlichting.

A132: Korte alkoof camper

De alkoof campers van Carado worden vooral door verhuurders gekocht. Maar ook daar is wel eens behoefte aan een wat compacter model. Vandaar de introductie van de nieuwe A132, die met een lengte van slechts 5,95 m de eerste Carado alkoof camper van minder dan zes meter is. Om voldoende ruimte boven de bestuurdersstoelen te creëren, kan het alkoofbed halverwege worden opgeklapt. Deze functie gebruikt Carado in het nieuwe modeljaar overigens voor alle alkoofbedden. Deze bespaart dankzij de lichtere constructie ook gewicht. Het achterste bed is vrij hoog geplaatst en is daarom bereikbaar via een trede die in de kledingkast is geïntegreerd, alsmede een uittrekbaar opstapje.

Camper Van 640 krijgt twee eenpersoonsbedden

Carado heeft de Camper Van 640 buscamper nu nog verder verbeterd door deze te voorzien van twee eenpersoonsbedden. Met de bijpassende kussens kan er nog steeds een doorlopend ligvlak van bijna twee meter breed worden gecreëerd. Bovendien is de toegang tot deze bedden sterk vereenvoudigd.

Clever Edition

Er zijn komend modeljaar maar liefst tien indelingen beschikbaar als Clever Edition. Het betreft hier zowel buscampers als (half)integraal modellen. Deze worden geleverd met een optiepakket, bestaande uit maximaal 13 optionele accessoires. Daarboven is ook nog eens de Clever+ Edition, die nog meer opties biedt. Je kunt hierbij denken aan 16 inch aluminium velgen, luifel, Traction+, voorbereiding voor achteruitrijcamer en een basis- en chassispakket voor het interieur en de carrosserie. Alle modellen in de Clever Edition zijn uitgerust met de Nebula woonwereld. Hier worden in sommige gevallen ook speciale vuilafstotende materialen gebruikt. De (half)integraal modellen hebben ook het tv-pakket, een grote koelkast, en diverse extra opbergmogelijkheden.

De Clever+ Edition biedt nog meer extra’s, zoals een krachtigere 140 pk dieselmotor en een onderscheidend exterieurdesign. In plaats van wit zijn de buscampers en halfintegraal campers uitgevoerd in de exterieurkleur Campovolo. Verder hebben deze modellen ook afwijkende graphics en in kleur gespoten bumpers. Bovendien hebben de Clever+ Edition-modellen een inklapbaar verduisteringssysteem in de bestuurderscabine. De (half)integraal modellen hebben ook een raam in de carrosseriedeur.

Like dit artikel
Tweet dit artikel