Veel outdoor- en kampeerspullen bij winnaars iF Awards 2024

Veel outdoor- en kampeerspullen bij winnaars iF Awards 2024

Veel outdoor- en kampeerspullen bij winnaars iF Awards 2024

De iF Design Awards staan bekend als een van de meest prestigieuze erkenningen op het gebied van design wereldwijd. Ze bieden een platform waarop zowel gevestigde merken als opkomende ontwerpers hun innovatieve oplossingen kunnen presenteren.

Deze awards zijn erg op de praktijk gericht. Ze vieren de invloed van design op het dagelijks leven, door creativiteit en innovatie in verschillende categorieën, waaronder productontwerp, communicatie, en verpakking, te bekronen. Elk jaar worden de winnaars zorgvuldig geselecteerd door een panel van experts, wat zorgt voor een erkenning van uitzonderlijke kwaliteit en design dat de grenzen van conventie overstijgt.

De laatste jaren zien we dat er steeds meer aan kamperen gerelateerde producten tot de winnaars behoren. Dit jaar zelfs 13.

Habiton by Bürstner

De Habiton by Bürstner is een micro camper conceptvoertuig dat indruk maakt met zijn hoge mate van geschiktheid voor dagelijks gebruik en een goed doordacht modulair concept. Dit voertuig past in elke parkeergarage, maakt geen compromissen tijdens het kamperen, en volgt de huidige ontwerptrends. Het project is intern ontwikkeld door het Bürstner Design Team & Prototyping in Kehl, Duitsland, en richt zich op consumenten en gebruikers in Europa​.

Mi Multi-function Camping Lantern

De Mi Multi-function Camping Lantern is een innovatieve kampeerlamp die zowel als kampeerverlichting als sfeerverlichting voor thuis kan worden gebruikt. Het bestaat uit een hoofdlamp en een secundaire lamp die gecombineerd of gescheiden kunnen worden voor verschillende verlichtingsdoeleinden. De hoofdlamp biedt brede verlichting en kleurrijke sfeerverlichting, terwijl de secundaire lamp als zaklamp en sfeerlicht kan dienen. Het product kan slim worden bediend via de Mi Home App voor afstandsbediening en aanpassing van lichteffecten, ontworpen om te voldoen aan de diverse verlichtingsbehoeften onder verschillende kampeerscenario’s​.

Multi Lantern

De Multi Lantern van Hyundai Motor Group is een draagbare lamp die zowel als zaklamp als sfeerlamp kan worden gebruikt, wat bijdraagt aan een duurzame levensstijl. Deze lamp weegt slechts 155 gram, is gemakkelijk te dragen, en kan via USB worden opgeladen. De Multi Lantern heeft een ontwerp dat zorgt voor een optimale grip en kan in drie niveaus worden aangepast, zowel als zaklamp als sfeerlamp, ideaal voor buitenactiviteiten.

Zippo Camping Light

De Zippo Camping Light heeft een futuristisch open-frame ontwerp dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel met zijn veelzijdige handgrepen. Het kan worden vastgehouden, opgehangen of geplaatst, en is ontworpen met duurzaamheid in gedachten, waardoor het gewicht en het plasticgebruik tijdens de productie worden verminderd. Dit product is gericht op consumenten in Azië en combineert futurisme met functionaliteit, waarbij het streven naar duurzaamheid van Zippo wordt voortgezet​.

Campwerk Good Vibes

De Campwerk Good Vibes is een daktent met een innovatief ontwerp waarbij de harde schaal van de tent een gebogen vorm heeft. Dit maakt het mogelijk om bagage in de tent te laten liggen zonder deze te hoeven verwijderen bij het sluiten van de tent, wat zowel tijd bespaart als extra opbergruimte creëert. Een belangrijk kenmerk is de 360-graden panoramisch uitzicht door de grote ramen aan alle vier zijden van de tent. Bovendien heeft het gebruik van een vloerpaneel in plaats van een vloerschaal geholpen om gewicht te besparen​.

Sea to Summit Passage Range

De Passage Range van Sea to Summit omvat outdoor keukengerei dat gebruiksvriendelijk en milieuvriendelijk is. Deze collectie, gemaakt van BPA-vrij, glasversterkt polypropyleen, zoekt een balans tussen gewicht, duurzaamheid en inpakbaarheid. Het bevat onderdelen met Cool Grip-vinnen, stapelmogelijkheden, en aan elkaar te klikken gebruiksvoorwerpen, wat de maaltijd buiten extra comfortabel maakt. Deze reeks benadrukt duurzaamheid en functionaliteit, passend bij de ethos van Sea to Summit, met een moderne en minimalistische esthetiek die zowel praktisch als duurzaam is​.

Sea to Summit Frontier Range

Sea to Summit heeft de Frontier Range ontworpen voor backcountry-enthousiastelingen. Deze biedt een premium, lichtgewicht en ruimte-efficiënte kook- en eetoplossing. De reeks kenmerkt zich door doordachte afmetingen, proporties en profielen met een universeel designsysteem, zodat producten van bestek tot kookgerei naadloos in elkaar passen. Het gebruikt materialen zoals geanodiseerd aluminium, voedselveilige siliconen en glasversterkt nylon om prestaties, inpakbaarheid en duurzaamheid te garanderen.

Sea to Summit: Detour Range

De Sea to Summit: Detour Range is ontworpen voor kampeerders die met een voertuig op pad gaan en legt de nadruk op inpakbaarheid, veelzijdigheid, compactheid, comfort en opberggemak. Deze premium kook- en eetgerei lijn omvat inklapbare en nestbare kookgerei, kommen, kopjes en gebruiksvoorwerpen, gemaakt van BPA-vrije, sterke en duurzame materialen zoals voedselveilig 304 roestvrij staal, silicone en hard geanodiseerd aluminiumlegering. Innovatieve kenmerken omvatten inklapbare structuren voor eenvoudige opslag, dekselhouders en handgrepen voor rammelvrije stilte tijdens transport, en een Click-Safe afneembaar handgreepsysteem​

Thule Outset

De Thule Outset is een innovatieve tent die gemak en functionaliteit belichaamt. Ontworpen voor snel opzetten, aangevuld met voldoende comfort door een kwaliteitsmatras en de mogelijkheid ook alleen het voertuig te gebruiken zonder alles af te hoeven breken. Deze tent de iF Design Awards 2024 hebben wederom een indrukwekkende reeks kampeer- en outdoorproducten in de schijnwerpers gezet. Van ingenieuze kampeervoertuigen tot multifunctionele outdooruitrusting, deze bekroonde ontwerpen onderstrepen de voortdurende evolutie en het belang van design in de kampeerwereld., uniek in zijn soort door de wielen voor eenvoudige manoeuvreerbaarheid en compatibiliteit met trekhaak, onderstreept Thule’s inzet voor innovatie​.

Bluetti F045D

De Bluetti F045D is een autokoelbox die ijs kan maken, met een vermogen van 140W en een koelbereik van -20°C tot +20°C. Hij kan binnen 10 minuten 24 solide ijsblokjes bevriezen. De koelbox is uitgerust met opvouwbare handgrepen, trekstangen en wieltjes voor gemakkelijk transport. Hij heeft een grote accucapaciteit van 718Wh en kan worden opgeladen via een stroombron, autolader of zonnepaneel, met een duur tot 70 uur voor bevroren voedsel en dranken. Ook heeft de koelbox een USB-uitgangspoort voor noodgevallen.

Thule Caprock

De Thule Caprock is een dakdrager annex -platform dat een voertuig omtovert tot een fundament voor avontuur. Het heeft een modulair ontwerp, waardoor je er gemakkelijk een daktent of accessoires op kunt bevestigen. De Caprockis ontworpen voor allerlei voertuigtypes, met of zonder dwarsbalken, en is verkrijgbaar in verschillende maten met verstelbare basis dwarsbalken voor een aangepaste pasvorm. De Thule Caprock is veelzijdig in gebruik en maakt eenvoudige montage van populaire overlander-accessoires mogelijk.

Iron Mess Tin

De Iron Mess Tin is een veelzijdig kookgerei ontworpen voor outdoor grillen, gemaakt door Takagi Co., LTD. Het combineert de functionaliteit van een diepe grillpot en een grillplaat in een compact ontwerp. Geschikt voor een breed scala aan kooktaken zoals koken, grillen, stomen, roken en zelfs rijst koken, dankzij de uitstekende hittebehoud en isolatie-eigenschappen van gietijzer. Dit product is gericht op consumenten in Azië en is ontworpen door Daisuke Ishigami.

Mifa Lyra

De Mifa Lyra is een outdoor camping lantaarn en speaker met een eenvoudig en symmetrisch design, dat moderne stijl met klassieke elementen combineert. Het product is ontworpen door Shenzhen See Me Here Electronic Co., Ltd en gelanceerd in 2022. Het valt op door zijn stevige en stabiele uiterlijk, met een elegante witte kleurstelling en zachte verlichting bovenaan, gecombineerd met een hexagonaal gaasontwerp voor de speaker onderaan. Dit weerspiegelt de praktische en mensgerichte benadering van het product, gericht op Aziatische consumenten die hoge kwaliteit en luxe producten waarderen​.

Dit jaar hebben de iF Design Awards dus een behoorlijk indrukwekkende reeks kampeer- en outdoorproducten in de schijnwerpers gezet. Van ingenieuze tenten tot multifunctionele outdooruitrusting, deze bekroonde ontwerpen onderstrepen de voortdurende evolutie en het belang van innovatie en design in de kampeerbranche.

Like dit artikel
Tweet dit artikel