Veel ruimte in Knaus Boxstar XL buscampers

Knaus Boxstar XL buscampers

Veel ruimte in Knaus Boxstar XL buscampers

Vanaf modeljaar 2020 wordt de Boxstar-serie van Knaus uitgebreid met de nieuwe 600 Street XL en 600 Lifetime XL. Bij deze indelingen wordt het toch al prima ruimtegevoel in de Boxstar nog eens vergroot door het extra verhoogde dak.

Dit uitzonderlijk hoge polyester dak biedt een zee aan hoofdruimte en dankzij de dakramen ook heel veel daglicht.

Het hoge dak is ook uitstekend geïsoleerd dankzij de uit meerdere lagen bestaande sandwichconstructie. Er is in het dak ook ruimte gereserveerd voor bijvoorbeeld de airconditioning of de satellietontvanger. Daardoor wordt het voertuig door dit soort opties ook niet hoger. Bovendien kan de opbouwhoogte beperkt blijven en wordt het dak ook niet ontsierd met allerlei daarboven uitstekende voorwerpen.

Vier of zelfs vijf slaapplaatsen op slechts zes meter lengte

Beide indelingen bieden vier vaste slaapplaatsen. Twee daarvan door middel van een boven de zitgroep geplaatst ‘Comfortslide’ hefbed, de andere twee bevinden zich op de gebruikelijke plaats achterin de camper. In de Boxstar 600 XL Street is dat een dwarsbed, in de Boxstar XL 600 Lifetime betreft het twee enkele bedden. Eventueel biedt de zitgroep nog de mogelijkheid voor een vijfde slaapplaats. Beide modellen zijn overigens slechts zes meter lang maar bieden dankzij dat hoge dak dus wel enorm veel ruimte.

Maar ook aan comfort ontbreekt het niet in de BoxstarXL-modellen. Zo hebben ze comfortabele koudschuimmatrassen, zijwandbekleding van textiel, indirecte LED-verlichting en kasten met soft close-functie. Verder beschikken ze over een zwevende tafel met verlengstuk in de zitgroep, een SkyRoof‐panoramadak, in hoogte verstelbare TV-steun en een multifunctionele flexibele badkamer.

Like dit artikel
Tweet dit artikel