Veel vernieuwingen bij campers Adria

Adria campers 2015

Veel vernieuwingen bij Adria

NOVO MESTO – De ontwerpafdeling van Adria heeft het, net als die van de andere camperfabrikanten, behoorlijk druk gehad vanwege de nieuwe Fiat Ducato. Die vormt immers de basis voor de meeste campers van Adria. De invoering van de nieuwe Ducato betekent dat de volledige opbouw én het interieur van de meeste campers moet worden aangepast.

Adria liet onlangs met de vernieuwde Coral al zien daar wel raad mee te weten. De mooie, gestroomlijnde kap van deze Coral past namelijk uitstekend bij de nieuwe Fiat Ducato. Op de Caravan Salon in Düsseldorf presenteerde Adria begin deze maand ook de andere vernieuwde campermodellen, te weten de Twin, Sonic en Matrix.

Nieuwe 2015 modellen

Bovendien is op de Caravan Salon ook een geheel nieuwe Sonic Supreme gepresenteerd, waarover later meer. De andere 2015 modellen zijn net als de Coral grotendeels vernieuwd, zo heeft de Adria Matrix net zo’n fraaie neus als de Coral gekregen.

Adria Twin
Adria Twin 2015De buscampers, of vans zoals het Sloveense merk ze noemt, vormen een belangrijk segment in het programma van Adria. Ook in Nederland worden ze steeds beter verkocht.  Omdat hierbij de carrosserie van de bestelbus grotendeels wordt gehandhaafd, zijn de nieuwe lijnen van de nieuwe Ducato hier het beste te herkennen. De strakkere vormgeving past prima bij bijvoorbeeld het grijze Titan kleur. Naast het uiterlijk is ook bij de Twin, zoals de buscampers van Adria heten, het interieur geheel vernieuwd. Een nieuwe, opvallende indeling is de nieuwe 640SHX, deze heeft achterin een groot stapelbed.

Adria Sonic
Adria Sonic 2015Ook de Sonic heeft een nieuw exterieur gekregen. Deze integraal camper krijgt komend modeljaar 2015 naast dit nieuwe exterieur ook een nieuw ontworpen interieur met een aantal nieuwe indelingen en diverse verbeteringen. Kopers kunnen kiezen voor een lengte van 6,99 m and 7,40 m, uiteraard zijn er ook verschillende uitrustingsniveaus. De Sonic Axess is het basismodel, direct daarboven is er de Plus terwijl de geheel vernieuwde Sonic Supreme het topmodel uit de Sonic reeks wordt. Adria gaat de Sonic overigens geheel bouwen volgens de Comprex Body Construction waarbij de triplex plaat wordt vervangen door polyester en andere kunststoffen, met een lichter gewicht, betere vochtbestendigheid en langere levensduur als resultaat.

Adria Matrix
Adria Matrix 2015De Matrix, Adria’s crossover serie, gaat alweer de nodige jaren mee. Het concept met de combinatie van een praktisch interieur met handig hefbed, een aantrekkelijk design en prima rijeigenschappen zorgde voor prima verkoopcijfers. De overgang tussen de opbouw en cabine loopt bij de nieuwe Matrix modellen, net als bij de Coral, een stuk geleidelijker zodat deze als veel minder storend zal worden ervaren. Net als de Sonic heeft ook de Matrix in 2015 drie uitrustingsniveaus. Opvallend daarbij is dat Adria de Matrix Axess en Plus op basis van de nieuwe Fiat Ducato bouwt terwijl de Matrix Supreme op een Renault Master chassis wordt gebouwd.

Nieuwe huisstijl in verband met 50-jarig jubileum
Adria 2015 logo newHet is al een aantal keren in de publiciteit geweest: Adria bestaat komend modeljaar 50 jaar. Ter ere van dit jubileum is niet alleen de opvallende jubileumcaravan Altea4four ontwikkeld maar gaat Adria ook de huisstijl veranderen. De campers van modeljaar 2015 zullen daarom dit nieuwe Adria logo hebben.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel