Veel vernieuwingen bij Tabbert in modeljaar 2015

Tabbert Rossini 2015

De Rossini met de nieuwe achterlichten & graphics

JANDELSBRUNN – Tabbert vaart nog steeds wel in het KnausTabbert concern. Ook voor komend seizoen heeft dit Duitse topmerk weer de nodige veranderingen in petto. De bekende series zijn over het algemeen gehandhaafd, alleen de speciale, in gelimiteerde oplage gebouwde P.E.A.T. (PrivatEdition Alfred Tabbert) modellen zijn uit productie genomen.

Alle Tabbert caravans krijgen in modeljaar 2015 een hagelbestendig GFK-dak, nieuwe achterverlichting met geïntegreerde remlichten met een opvallende LED-Light Strip en openslaande C6 kwaliteitsramen van Seitz met warmtewerende kleur. De geïntegreerde disselbak met aluminium bodem heeft nu een parallel naar boven opklappende disselklep met gasveren voor een praktische en ruime opening.

Verder is ook het uiterlijk aangepast. Naast de compleet vernieuwde graphics hebben de Tabbert caravans van modeljaar 2015 de serieaanduiding in opgelegde letters en is de typeaanduiding op de wanden vermeld.

 


Ook de individuele series hebben de nodige verbeteringen en veranderingen ondergaan.

Bij de Cellini vervalt de gladde zilverkleurige beplating voor de 2015 modellen. Nieuw voor de Puccini in seizoen 2015 is het fraaie, warme meubeldecor “Noce Cognac”. Samen met de hoogwaardige chromen handgrepen geeft dit de caravan nog meer klasse. De binnenverlichting is dimbaar, en bovendien centraal te bedienen. Ook krijgt de Puccini standaard een versterking in het dak voor een schotelantenne alsmede een praktische TV-steun. Tabbert heeft de Vivaldi een nieuw meubeldecor genaamd ‘Coimbra’, gegeven. Daarbij ook chique, zwart verchroomde handgrepen alsmede sfeervolle indirecte LED verlichting onder de bovenkasten.

Nieuw bij de DaVinci is het gepatenteerde multifunctionele Tabbert comfortdak met een dikte van 58 mm. Voorts is de toegangsdeur nu tweedelig uitgevoerd en ook voorzien van een raam met praktische combirollo en geïntegreerde afvalemmer, opbergvak en veiligheidsslot. Ook hier zien we een nieuwe meubeldecor. Dit ‘Noce Opera Caramel’ decor wordt gecombineerd met kastdeurtjes met echte houtnerf in Wood Style en verchroomde handgrepen. Voor een optimaal slaapcomfort zorgt de 5-zone koudschuimmatras.

De Rossini hebben we een tijd geleden ook in het programma van Tabbert gezien en komt komend seizoen weer terug op de markt als compleet nieuwe serie. Deze serie moet de caravanner een optimaal vakantiegevoel tegen een betaalbare prijs bieden. Dit uit zich in de bijvoorbeeld relatief compacte indelingen die de reislustigen zeker aan zullen spreken.

Het stijlvolle meubelwerk is uitgevoerd in ‘Salem Esche’ essendecor en wordt gecombineerd met RVS-look handgrepen. De comfort-schuimmatrassen zorgen voor een prima nachtrust. Afhankelijk van de indeling heeft de Rossini een praktische en ruimtebesparende heftafel. Optioneel is er indirecte sfeerverlichting voor de hoekkasten leverbaar.

Alle nieuwe Tabbert modellen zijn uiteraard eind augustus op de Caravan Salon in Düsseldorf te bewonderen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel