Veel wijzigingen bij Hobby caravans in modeljaar 2023

Hobby caravans modeljaar 2023

Veel wijzigingen bij Hobby caravans in modeljaar 2023

Hobby meldt dat de populaire caravanmodellen Ontour en De Luxe in modeljaar 2023 nagenoeg ongewijzigd zullen blijven. Daarnaast zullen de Excellent en Prestige een update van het interieur krijgen terwijl er aan de Excellent Edition en Maxia een aantal nieuwe indelingen worden toegevoegd.

Verder introduceert Hobby voor nagenoeg alle modellen een nieuwe kookplaat/spoelbakcombinatie. Ook zal Hobby de Super Slim Tower koelkasten vervangen door een nieuw model van Dometic.

Nieuwe meubeldecors voor de Hobby Excellent

Hobby caravans modeljaar 2023 Hobby zal voor seizoen 2023 nieuwe meubelafwerkingen introduceren voor de Excellent-modellen. De Duitse fabrikant koos voor een modern antracietkleurige houtdecor, dat is ontleend aan de ‘designvariant’ Excellent Edition. Bernd Löher, directeur van Hobby: “Het frisse, uitnodigende ontwerp is enorm populair bij onze klanten. Mensen willen dat hun stacaravan net zo stijlvol is als hun eigen huis. Met onze voertuigen willen we aan deze vraag voldoen.”

Nog meer indelingen voor de Hobby Excellent Edition

Hobby caravans modeljaar 2023 De Excellent Edition-reeks zal worde uitgebreid met vier nieuwe indelingen, afkomstig van de ‘normale’ Excellent. De Hobby Excellent Edition zal in seizoen 2023 verkrijgbaar zijn in tien indelingen, waaronder vier indelingen met kinderbedden. Daarbij heeft de Excellent Edition 650 KMFe een geheel aparte kinderkamer met zithoek en tafel achterin. , waar voor de kinderen ruimte is om te tekenen en te spelen. Het gedeelte voor volwassenen en kinderen is gescheiden door een gordijn.

Hobby Prestige krijgt nieuwe bekledingcombinatie

Hobby caravans modeljaar 2023 In seizoen 2023 zal de Hobby Prestige een nieuwe bekledingcombinatie krijgen. De nieuwe, moderne en uitnodigende lichtgrijze bekleding en grijze gordijnen moeten de Prestige nog gezelliger maken. De Vivalife stoffen van de zitkussens zijn gemaakt van geupcyclede vezels en zijn volledig recyclebaar. De stof is ook heel gemakkelijk te onderhouden waarbij de meeste vlekken met een vochtige doek en een zachte borstel kunnen worden verwijderd.

Hobby Maxia-reeks wordt uitgebreid met 585 UL-indeling

Hobby caravans modeljaar 2023 De Hobby Maxia, het topmodel van de Duitse fabrikant, kenmerkt zich door de geraffineerde combinatie van een modern en minimalistisch design met het typische Scandinavisch ‘hygge’-design. Hobby zal de Maxia-reeks in seizoen 2023 op detailniveau verbeteren en ook een nieuwe indeling –  de 585 UL – introduceren. In die nieuwe indeling komt het ‘hygge’-design heel sterk naar voren.

De Hobby Maxia werd afgelopen zomer – in modeljaar 2022 – op de markt gebracht en was al snel een groot succes. Klanten konden toen kiezen uit twee indelingen. Voor het seizoen 2023 zal Hobby een nieuwe indeling toevoegen. De maximaal 1.700 kilo wegende Hobby Maxia 585 UL is totaal 7,69 m lang, waarmee hij netjes het gat tussen de Maxia 495 UL en Maxia 660 WQM opvult. Mede dankzij de breedte van 2,50 meter biedt het interieur een opmerkelijk goede ruimtelijke indruk.

Overige wijzigingen en verbeteringen

Met uitzondering van de Maxia 660 WQM krijgen alle Hobby caravans met ingang van seizoen 2023 een nieuwe kook-spoelcombinatie met elektrische ontsteking. Beide elementen kunnen worden afgedekt met fraaie, zwarte glaspanelen.

“Naast design ligt hier duidelijk de nadruk op functionaliteit”, vertelt Dirk Gottwald, hoofd Caravan Design bij Hobby, uit. “De kookplaat en spoelbak zijn gescheiden, maar beide kunnen worden afgedekt met zwarte glaspanelen. Dit ziet er niet alleen goed uit, maar houdt ook stof buiten en biedt een extra werkoppervlak en opbergruimte.”

Hobby caravans modeljaar 2023 Ook krijgen de Hobby caravans met ingang van seizoen 2023 een nieuwe koelkast. De Super Slim Tower koelkasten worden vervangen door een nieuwe Dometic absorptiekoelkast.

Deze heeft een totale inhoud van 130 liter, een uitneembaar vriesvak van 12 liter en in hoogte verstelbare compartimenten. Dankzij de dubbele scharniertechnologie is de deur aan beide kanten te openen.

Het topmodel Maxia 660 WQM heeft overigens een compressorkoelkast van 157 liter met een vriesvak van 18 liter.

Hobby caravans modeljaar 2023 Verder zal Hobby met ingang van 2023 elf indelingen standaard met een praktische warmwater-vloerverwarming aanbieden. Vorig jaar waren dat er nog zeven. Dit seizoen zijn dat ook de Excellent Edition 650 UMFe, Prestige 650 UFf, Maxia 585 UL en Maxia 660 WQM.

Like dit artikel
Tweet dit artikel