Veelbelovend studiemodel Weinsberg X-Pedition lijkt klaar voor het avontuur

Veelbelovend studiemodel Weinsberg X-Pedition lijkt klaar voor het avontuur

Veelbelovend studiemodel Weinsberg X-Pedition lijkt klaar voor het avontuur

Weinsberg, een van de merken binnen de Knaus Tabbert groep, gooit op de jaarlijkse persconferentie hoge ogen met de onthulling van hun nieuwste studiemodel: de X-Pedition 600 MQ. Deze veelbelovende camper is speciaal ontworpen voor avontuurlijke kampeerders die graag de gebaande paden verlaten en de wereld willen ontdekken.

Daarnaast introduceert men onder de merknaam Knaus eveneens een stoere, avontuurlijke camper, en ook die is op basis van de Mercedes-Benz Sprinter. Hoewel je zou vermoeden dat het om zustervoertuigen gaat, zegt men dat er een wezenlijk verschil tussen deze campers is. Het lengteverschil tussen de Weinsberg X-Pedition 600 MQ en Knaus Cascan 690 LE bevestigt dat ook.

Een stoere verschijning met karakter

Met zijn robuuste uiterlijk en stoere cargo-look straalt de X-Pedition 600 MQ avontuur uit. Het markante design is verkrijgbaar in vier opvallende expeditiekleuren, waarmee je gegarandeerd de aandacht trekt op de camping of in de wildernis. De LED-contourverlichting rond de achterruiten geeft de camper een uniek karakter, vooral wanneer de avond valt en de lichten aangaan.

Onder de motorkap ligt een krachtige Mercedes-Benz Sprinter met 150 pk en achterwielaandrijving, die garant staat voor een soepele en betrouwbare rijervaring. Standaard staat de X-Pedition 600 MQ sowieso al op stoere All-Terrain-banden, klaar om het terrein te trotseren. Voor wie echt off-road wil gaan, is er ook de optie voor vierwielaandrijving en 100 mm extra bodemvrijheid.

Slimme indeling en comfortabel interieur

Weinsberg X-PeditionBinnenin word je verwelkomd door een modern en functioneel interieur. De verticale wandpanelen zorgen niet alleen voor een strakke uitstraling, maar dempen ook het geluid voor een rustige en ontspannen sfeer. Het meubilair is solide en duurzaam, met strakke lijnen en roestvrijstalen accenten die perfect passen bij de avontuurlijke geest van de camper.

De X-Pedition 600 MQ biedt slimme opbergoplossingen en praktische details, zoals een multifunctionele tafel die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Het comfortabele hefbed achterin kan eenvoudig worden omgevormd tot een gezellige loungehoek, ideaal om te ontspannen na een dag vol avontuur. De ruime badkamer is voorzien van een innovatief Cleanflex-toilet dat weggeklapt kan worden, waardoor je extra bewegingsruimte hebt tijdens het douchen.

En om de avonden extra gezellig te maken, is er sfeervolle LED-verlichting met kleurwisseling, waarmee je de sfeer in de camper helemaal naar jouw smaak kunt aanpassen.

Weinsberg X-Pedition vs. Knaus Cascan

De X-Pedition 600 MQ deelt zijn technische basis met de Knaus Cascan, een ander studiemodel van de Knaus Tabbert groep. Van dat laatste model zijn op het moment van schrijven nog geen beelden beschikbaar gesteld. Beide modellen zijn gebouwd op het betrouwbare Mercedes-Benz Sprinter-chassis en delen een focus op design en functionaliteit.

Toch zijn er duidelijke verschillen. De Weinsberg X-Pedition richt zich op avontuurlijke reizigers die graag off-road gaan en de wereld willen ontdekken, terwijl de Knaus Cascan volgens de fabrikant meer gericht is op luxe en comfort met een modern, urban design. Beide modellen bieden echter optioneel vierwielaandrijving en zijn uitgerust met het innovatieve Cleanflex-toilet.

Like dit artikel
Tweet dit artikel