Veelzijdige Robens Cobra Stone 5 is een normale tent én een bustent

Robens Cobra Stone 5 tent

Veelzijdige Robens Cobra Stone 5 is een normale tent én een bustent

De nieuwe vrijstaande Robens Cobra Stone 5 is niet zomaar een koepeltent. Je kunt hem namelijk niet alleen als een gewone tent maar ook als bustent gebruiken.

Hiermee neemt deze nieuwe Robens tent een unieke positie in. Je kunt er immers ‘gewoon’ in kamperen, zelfs met vijf personen. Maar hij kan dankzij het slimme ontwerp ook aan een buscamper, camperbusje of SUV worden gekoppeld en op die manier als voortent, bustent of luifel dienen.

Ruim en veelzijdig

De Robens Cobra Stone 5 biedt dankzij de steile wanden stahoogte over bijna de volledige oppervlakte. Het in eigen beheer ontwikkelde HydroTex HD polyesterdoek en de aluminium stokken zorgen voor een lager gewicht en geringe pakmaat. De tent kan rondom volledig gesloten worden om afdoende bescherming tegen de elementen te dienen. Dankzij het dubbeldaks principe heb je dan slechts minimale last van condens en heb je ook redelijk wat isolatie. Maar de grote deuren aan de voor- en achterzijde kunnen ook volledig worden geopend. Dan kun je eventueel ook nog de binnentent verwijderen. Zo kun je de Robens Cobra Stone 5 op allerlei manieren gebruiken, zelfs als een compacte partytent.

Deuren

De regenbestendige voordeur van de Robens Cobra Stone 5 heeft een tweewegrits en een drielaags raam, bestaande uit een gaaspaneel, een laag waterdicht PVC en een gordijn voor de privacy. De deuren kunnen met behulp van de optionele tentstokken als luifel of schuin worden opgezet om de binnentent te beschermen. De tent kun je zo op verschillende manieren aanpassen aan de veranderende weersomstandigheden.

De Robens Cobra Stone 5 meet uitwendig 465 x 280 x 220 centimeter. Hij heeft een stahoogte van 210 centimeter en de binnentent biedt een slaapoppervlakte van 260 x 225 centimeter. De tent weegt 12,2 kilo en heeft een pakmaat van 71 x 33 centimeter.

De buitentent is gemaakt van brandvertragend HydroTex HD 75D Taffeta 185T polyester, de binnentent is van ademend 68D polyester 185T. Voor het grondzeil gebruikt Robens polyethyleen (waterkolom 10.000 mm) en de stokken zijn van 16 mm geanodiseerd #6061 aluminium.

Like dit artikel
Tweet dit artikel